Ένταση με Τζίμα και Πρετεντέρη στον αέρα του Mega: «Αν δεν με αφήσεις να το πω, δεν θα το πω»

Ιδιαίτερα ενοχλημένη φάνηκε η παρουσιάστρια του MEGA με όσα υποστήριζε ο δημοσιογράφος

tzima2

Η κακοκαιρία Daniel και οι καταστροφικές συνέπειες που άφησε στο πέρασμα της βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης και στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του MEGA οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ της Ράνιας Τζίμα και του Γιάννη Πρετεντέρη σχετικά με την οικονομική βοήθεια που θα δοθεί στη χώρα μας για τις φονικές πλημμύρες.

Η κόντρα μεταξύ των δύο σχετιζόταν με το ακριβές ποσό που θα δοθεί στους πληγέντες αλλά και από που προέρχονται αυτοί οι οικονομικοί πόροι, καθώς ο Γιάννης Πρετεντέρης υποστήριζε ότι τα χρήματα αυτά είναι έξτρα ενίσχυση ενώ η Ράνια Τζίμα τόνιζε ότι αυτά τα κονδύλια θα τα έπαιρνε η χώρα για άλλα αναπτυξιακά έργα και τελικά θα διατεθούν για τις υποδομές στον θεσσαλικό κάμπο.

Πάντως τα κονδύλια θα προέρχονται από αδιάθετους πόρους του προηγούμενου ΕΣΠΑ ύψους 250 εκατ. ευρώ και θα διατεθούν μέχρι τέλος του χρόνου, από την αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης με συμπερίληψη έργων για υποδομές ύψους 500 εκατ. ευρώ και από το νέο ΕΣΠΑ με επιλέξιμα έργα 1,5 δισ. ευρώ.

Αυτή ήταν και η βασική διαφωνία μεταξύ των δύο αφού η παρουσιάστρια του δελτίου έλεγε πως το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων θα έρχονταν στην Ελλάδα ούτως ή άλλως μέσω προηγούμενων ΕΣΠΑ, όμως ο Γ. Πρετεντέρης επέμενε ότι πρόκειται για «καινούργια» χρήματα.

Ράνια Τζίμα: Αυτά τα χρήματα θα έρχονταν στη χώρα και θα αξιοποιούνταν σε άλλα αναπτυξιακά έργα, τα οποία τώρα δεν θα γίνουν.

Γιάννης Πρετεντέρης: Ωραία, αυτή τη στιγμή απομυζούμε τη χώρα… απάντησε ειρωνικά ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Πρετεντέρης ανέφερε πως η αξιοποίηση του πακέτου στήριξης «δεν είναι υπόθεση ούτε ενός υπουργού ούτε μίας κυβέρνησης», με την παρουσιάστρια να τον ρωτά αν εννοεί ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων.

Σε εκείνο ακριβώς το σημείο φάνηκε ο έντονος εκνευρισμός του Γιάννη Πρετεντέρη, που είπε ότι προσπαθεί να το πεί αλλά δεν θα το πει αν δεν τον αφήσει η Ράνια Τζίμα, όμως η ένταση δεν συνεχίστηκε για πολύ στο πλατό του Mega.

Δείτε τον διάλογο από το 03:00 και μετά στο παρακάτω βίντεο:

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…