Ένταση στην Εξεταστική με τη Χριστοφιλοπούλου του ΠΑΣΟΚ που βλέπει μιντιακό show πίσω από τις αποκαλύψεις Μαρτίνη

Συνεχίζεται σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία η κατάθεση του πρώην προέδρου του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέα Μαρτίνη, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα έδωσε ονόματα υπουργών και στοιχεία που αποκαλύπτουν τη ρεμούλα που συνετέλεσε στην κατάρρευση του Κοινωφελούς Ιδρύματος.

NewsRoom 14/06/2017 | 11:54

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, την οποία καλύπτει το koutipandoras.gr, και πριν ο Ανδρέας Μαρτίνης κληθεί στην αίθουσα για να συνεχιστεί η κατάθεσή του η Εύη Χριστοφιλοπούλου από πλευράς ΠΑΣΟΚ (Δημοκρατικής Συμπαράταξης) προκάλεσε ένταση στην Επιτροπή, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού.

Η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε λόγο για μιντιακό show και σκανδαλοθηρία από την πλευρά της κυβέρνησης, τονίζοντας παράλληλα πως ο πρωθυπουργός «πρέπει να βουτάει τη γλώσσα του στο μυαλό του» πριν επικαλεστεί τα λεγόμενα ενός υπόδικου.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, απάντησε πως η επίκληση της ιδιότητας του μάρτυρα, δηλαδή πως είναι υπόδικος, δεν συνάγεται πως ό,τι λέει ο Μαρτίνης πρέπει να πετάγεται στον κάλαθο των αχρήστων. «Εγώ, δεν έκανα καμία ερώτηση γιατί σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας» είπε προς την κ. Χριστοφιλοπούλου, προσθέτοντας: «Αν νομίζετε πως θα κάνετε show, κάνετε λάθος».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, αμέσως μετά τον κ. Λάππα τόνισε πως «ούτε ένα κανάλι, εκτός δύο εφημερίδων, δεν έγραψαν τίποτα και δεν είπαν τίποτα για την κατάθεση Μαρτίνη», ζητώντας παρέμβαση του ΕΣΡ.