Ένταση στη δίκη Καμμένου με Κουρτάκη και Τζένο – (συνομιλίες)

Ανέβηκαν οι τόνοι στη δίκη των επικεφαλής των Παραπολιτικών, Παναγιώτη Τζένου και Γιάννη Κουράκη με τον Πάνο Καμμένο.

589303641dc524d65c8b46d7

Οι δυο δημοσιογράφοι δίνουν εξηγήσεις από το πρωί της Πέμπτης ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Η διαδικασία εξελίσσεται σε υψηλούς τόνους με τον υπουργό Άμυνας να καταθέτει στο δικαστήριο υποστηρίζοντας πως επιτέθηκαν στον ίδιο, μέσω του ανήλικου παιδιού του, από τον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά FM 90,1» ενώ στο εδώλιο κάθεται μόνο τον κατηγορούμενος Παναγιώτης Τζένος.

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για επιχείρηση εκβίασης σε βάρος του.

«Χρησιμοποιούν το μέσο τους ως 45άρι. Πρόκειται περί συμμορίας που προετοιμάζει τον εκβιασμό και προαναγγέλλει το χτύπημα. Είναι συμμορία του εκβιασμού και της απειλής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος συμπληρώνοντας πως στοχοποίησαν τα παιδιά και την οικογένεια του προκειμένου να τον εκβιάσουν ώστε να σταματήσει να ασχολείται με την υπόθεση του Noor1.

«Αυτός είναι ο στόχος του εκβιασμού. Έχουν δολοφονηθεί οι μάρτυρες σε αυτή την υπόθεση και τα λένε αυτά για να φοβηθώ. Δεν φοβάμαι» πρόσθεσε.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι όσα ειπώθηκαν από τους δυο δημοσιογράφους ήταν βαριά συκοφαντικά», με θίγουν ως πρόσωπο και ως άνθρωπο που έχει την ευθύνη του υπουργείου Άμυνας τόνισε ενώ αναφερόμενος στους γιούς του είπε ότι προσπαθούν να τους καταστρέψουν. «Για τα παιδιά μου είμαι εδώ… Τα παιδιά μου έχουν υποστεί τεράστια ζημιά και το κάνουν αυτό γιατί ξέρουν πως με πονάει, γιατί με γνωρίζουν χρόνια».

Πρόεδρος: Μήπως οι αναφορές έγιναν στο πλαίσιο ενός χαβαλέ;

Π. Καμμένος: Όχι. Εγώ πάντα πάλευα κατά της τρομοκρατίας. Με θιγούν προσωπικά και δημιουργούν πρόβλημα στην καριέρα μου.

Πρόεδρος: Θα μπορούσε κάποιος να τα πάρει σοβαρά;

Π. Καμμένος: Οι πρεσβείες τα απομαγνητοφωνούν όλα και κάνουν σχετικά σημειώματα . Δημιουργείται πρόβλημα . Δεν κάνουν σατιρική εκπομπή, δεν είναι η Ελληνοφρένεια. Κάνουν δημοσιογραφική εκπομπή. Ήθελαν να με παρουσιάσουν ως αλκοολικό. Απειλούσαν ότι θα βγάλουν και φωτογραφία με το γιο μου… Αν τον είχε φωτογραφία με μια μολότοφ στο χέρι ή με την Πόλα Ρούπα να το βγάλουν να το δει και ο κόσμος και εγώ έχω την ευθύνη ως πατέρας. Έκαναν τεράστια ζημιά. Το παιδί το στοχοποιούν λόγω του πατέρα του. Πρέπει να σταματήσετε με μια απόφαση σας να ασχολούνται με τα παιδιά.

«Δεν είμαι κανένας δικομανής που πάω να εισπράξω από τα ΜΜΕ. Όταν μου έχουν ζητήσει συγγνώμη αποσύρω τις αιτιάσεις μου… Το έχουν κάνει και σε άλλους και με τη σύζυγο του Κοντονή και με το γιο του Μπαλτάκου…», κατέθεσε ο κ. Καμμένος.

Να ζητήσουν συγγνώμη

Ο κ. Καμμένος κάποια στιγμή, κοιτάζοντας τον κατηγορούμενο Παναγιώτη Τζένο, του είπε ότι είναι «εκβιαστής παιδιών».

Ο δημοσιογράφος αμέσως του απάντησε: «Δεν είπα ποτέ τίποτα για τα παιδιά σου» και ακολούθησε έντονος διάλογος μεταξύ τους:

Π. Καμμένος: Καταδικάζεις τον Κουρτάκη; Αν ζητήσει συγγνώμη, αποσύρω τη μήνυση που έχω καταθέσει.

Π. Τζένος: Δεν δέχομαι να με λένε έμπορο ναρκωτικών…. Δεν ζητώ συγγνώμη από συκοφάντες που στοχεύουν σε πολιτικές διώξεις.

Π. Καμμένος: Εγώ είπα ότι είναι υπάλληλος στο «Μετρόραμα» του εμπόρου ναρκωτικών Κοτσώνη. (σ.σ. αναφέρεται στον Αιμίλιο Κοτσώνη πρώην παράγοντα του Ολυμπιακού, που καταδικάστηκε σε πρόσκαιρη κάθειρξη για την υπόθεση του NOOR1).

Στην κατάθεσή του, ο  υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε μεταξύ άλλων ότι οι κατηγορούμενοι έλεγαν γι’ αυτόν πως είναι «αλκοολικός» και για τον γιο του πως είναι «αναρχικός τρομοκράτης συνεργάτης της Πόλας Ρούπα», κάτι που όπως τόνισε ο υπουργός «δεν μπορούσα να το ανεχθώ, δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι», ενώ επισήμανε ότι «με έχει απειλήσει ο κ. Κουρτάκης… Είναι προσπάθεια εκβιασμού».

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης και στην αντιμετώπιση των δύο κατηγορουμένων για το ταξίδι του στις Άλπεις, αναφέροντας ότι «ψευδώς έβαλαν φωτογραφία μου σε σουίτα στις Άλπεις. Έδειχναν ένα 5στερο ξενοδοχείο που δεν έχω πάει ποτέ. Το έκαναν για μικροπολιτικούς λόγους. Γράψανε ότι επί τρεις ημέρες ήμουν υπό την επήρεια αλκοόλ…. Αυτό είναι συκοφαντική δυσφήμιση. Όλα αυτά είναι βαριά συκοφαντικά….».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…