Newsroom

Newsroom

Ένταση και χημικά έξω από το Μέγαρο Μαξίμου (εικόνες)

Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ οι οποίοι αντιδρούσαν για την τροπολογία που κατέθεσε το βράδυ της Δευτέρας η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

5a267fc81dc5242c7b8b4660

Η πορεία λίγο μετά τις 13:30 έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου εκεί διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν, ωστόσο 

οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χημικά. Νωρίτερα, οι διαδηλωτές είχαν εισβάλει στο υπουργείο Εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για το δικαίωμα στην απεργία.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε κινητοποίηση υπέρ του δικαιώματος στην απεργία, καταγγέλλοντας την τροπολογία που κατέθεσε, αλλά στη συνέχεια απέσυρε η κυβέρνηση. 

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ υποστηρίζει πως «οι δορυφόροι του ΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε σήμερα στην Βουλή, σαν το λαγό το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, της ωμής παρέμβασης με νόμο στα συνδικάτα. Αίσχος! Να πάρουν άμεση, μαχητική, αγωνιστική απάντηση!», ανέφερε σε χθεσινή του ανακοίνωση τονίζοντας ακόμη ότι:

«Οι αγώνες των εργαζόμενων δε θα μπουν στο γύψο! Κάτω τα χέρια από την απεργία!».



Επεισόδια και στο υπουργείο Εργασίας

Λίγο μετά τις 12:30 επικράτησε ένταση και στο υπουργείο Εργασίας αφού μέλη του ΠΑΜΕ, σήκωσαν το ρολό στην είσοδο του κτιρίου και εισέβαλαν στην στοά. Τότε, οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας που βρισκόταν στο κτίριο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

Μετά την ένταση έξω από το υπουργείο Εργασίας, οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ ενώθηκαν με διαδηλωτές της ΑΔΕΔΥ οι οποίοι πραγματοποιούσαν και εκείνη πορεία, και μαζί συνέχισαν την διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή.

Εκεί τα μέλη του ΠΑΜΕ έγραψαν συνθήματα στο οδόστρωμα λίγο πριν συνεχίσουν την πορεία τους με κατεύθυνση το Μέγαρο Μαξίμου.



Αποσύρθηκε η τροπολογία

Η κυβέρνηση αποφάσισε να αποσύρει χθες το βράδυ τις τροπολογίες για την κήρυξη απεργίας και την αποζημίωση από εργατικά ατυχήματα λίγες ώρες μετά την κατάθεσή τους.

Η τροπολογία ρύθμιζε και θέματα αναφορικά με την υποχρέωση καταβολής της προβλεπόμενης δαπάνης εκ μέρους του εργοδότη σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος.

Αποτελούσε μία πρώτη προσπάθεια να σπάσει το ταμπού του συνδικαλιστικού νόμου, προέβλεπε αλλαγές στο ποσοστό της απαρτίας που απαιτείται για την κήρυξη απεργίας στις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων σωματείων, αυξάνοντας το όριο στο 50% + 1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών έναντι του 1/3 ή ακόμη και του 1/5 που, κατά περίπτωση, προβλέπει το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει μεταξύ άλλων «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να φέρει εσπευσμένα στη Βουλή τροπολογία στον συνδικαλιστικό νόμο, με την οποία επιχειρεί να περιορίσει το δικαίωμα στην απεργία, ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα!».



Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…