Newsroom

Newsroom

Ένταση και καπνογόνα στη αλβανική Βουλή (video – εικόνες)

Επεισοδιακή ήταν η σημερινή συνεδρίαση στην αλβανική βουλή κατά τη διάρκεια της εκλογής προσωρινού Γενικού Εισαγγελέα.

5a37dbb31dc5244e408b456e

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, «εκτόξευσαν» καπνογόνα μέσα στην αίθουσα καθώς αντιδρούσαν με την εν λόγω ψηφοφορία, που τελικά πραγματοποιήθηκε.

Από την ψηφοφορία εκλέχθηκε η Άρτα Μάρκου ως γενικός εισαγγελέας με 69 ψήφους από το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα. Δύο βουλευτές ψήφισαν κατά του διορισμού και δύο άλλοι απείχαν, ενώ η αντιπολίτευση απείχε από την ψηφοφορία.

«Αυτή είναι η αρχή της λαϊκής εξέγερσης», δήλωσε ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα, χωρίς όμως να εξηγήσει πώς θα συνεχιστεί.




Συγκρούσεις και έξω από τη Βουλή

Σύμφωνα με το Αλβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΤΑ) την ίδια στιγμή, μπροστά από τη Βουλή είχε συγκεντρωθεί πλήθος οπαδών της αντιπολίτευσης από όλη τη χώρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προγραμματισμένη εκλογή της προσωρινής Γενικής Εισαγγελέως της χώρας.

Περίπου 3.000 διαδηλωτές, κρατώντας σημαίες της ΕΕ και των ΗΠΑ φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα. Κάποια στιγμή οι διαδηλωτές προσπάθησαν να μπουν στη Βουλή και τότε σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις καθώς οι αστυνομικοί τους επιτέθηκαν ενώ τα καπνογόνα «έπεφταν βροχή».

Τα αλβανικά Μέσα μετέδωσαν πως οι τραυματίες είναι πολλοί.

Η αντιπολίτευση – αποτελούμενη από το κεντροδεξιό Δημοκρατικό Κόμμα και το κεντροαριστερό Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ένταξη – ισχυρίζεται ότι το κοινοβούλιο δεν έχει δικαίωμα να εκλέξει έναν προσωρινό γενικό εισαγγελέα και πρέπει να περιμένει τη δημιουργία της επιτροπής για να το κάνει αυτό.

Η δικαστική διαφθορά μαστίζει την μετακομμουνιστική Αλβανία, παρεμποδίζοντας τις δημοκρατικές της διαδικασίες.





Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

ek nektt

Χαμός στην Κέρκυρα: Ομοφοβικό ξέσπασμα του Μητροπολίτη το βράδυ της ανάστασης παρουσία Κασσελάκη – Αντέδρασε ο κόσμος

Ο ίδιος μίλησε ψευδοδικαιωματισμούς μειοψηφιών την ώρα που περνούσε μηνύματα... αγάπης και αναστάσεως