Newsroom

Newsroom

Ένταση και απειλές στη δίκη για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

Ένταση επικράτησε για μία ακόμα φορά έξω από τα από το Πρωτοδικείο της Αθήνας όπου σήμερα συνεχίζεται η δίκη του Εμανουήλ Σοροπίδη, του ανθρώπου που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τη 32χρονη εφοριακό Δώρα Ζέμπερη, μέσα στο Β’ Νεκροταφείο της Αθήνας τον περασμένο Οκτώβριο.

5b470b211dc524041f8b45e0

Η οικογένεια της άτυχης κοπέλας η οποία περίμενε τον κατηγορούμενο έξω από το δικαστήριο μόλις τον αντίκρισε ξέσπασε. Η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη ήταν ανάμεσα σε εκείνους που επιχείρησαν να τον λιντσάρουν ενώ οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον προστατεύσουν φτιάχνοντας ένα τείχος μπροστά στην πόρτα για να μην ακολουθήσει το εξαγριωμένο πλήθος.

Στη θέα αυτή η μητέρα της άτυχης εφοριακού απευθυνόμενη στους άνδρες της αστυνομίας που προσήγαγαν τον Σοροπίδη στο δικαστήριο είπε: «Μας πέθανε μας πήρε το παιδί μας κι εσείς τον προστατεύετε να μην πέσουμε πάνω του, δεν ντρέπεστε. Αίσχος».

«Τέτοιοι είστε, προστατεύετε δολοφόνους!»


Με την ατμόσφαιρα φορτισμένη ξεκίνησε τελικά στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η δίκη για τη δολοφονία της εφοριακού. Σήμερα θα εξεταστούν μάρτυρες, ενώ αναμένεται και η απόφαση του δικαστηρίου μετά από αίτημα της υπεράσπισης και της πολιτικής αγωγής για εξέταση και του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας, ο οποίος έχει κάνει λόγο και για ίχνη που ενδεχομένως οδηγούν στο συμπέρασμα πως τη στιγμή της δολοφονίας ήταν παρών και άλλο πρόσωπο, εκτός από τον κατηγορούμενο Εμανουήλ Σοροπίδη.





ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…