Newsroom

Newsroom

Ένταλμα σύλληψης κατά του Βλάντιμιρ Πούτιν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου

AP22040529895578

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εξέδωσε σήμερα ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορώντας τον ότι είναι υπεύθυνος για εγκλήματα πολέμου που φέρεται να διαπράχθηκαν στην Ουκρανία.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες για τις φρικαλεότητες κατά τη διάρκεια της εισβολής της στη γείτονά της.

Υπενθυμίζεται πως την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά Ρώσων πολιτών είχε «προαναγγείλει» το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, σχετικά με την πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία από τις 20 ως τις 22 Μαρτίου έπειτα από πρόσκληση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοινώθηκε σήμερα από το Κρεμλίνο και το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η επίσκεψη ανακοινώνεται ενώ η Κίνα έχει προσφερθεί να μεσολαβήσει για την ειρήνευση στην Ουκρανία, μια προσπάθεια που αντιμετωπίζεται με επιφυλάξεις στη Δύση, δεδομένης της διπλωματικής υποστήριξης του Πεκίνου προς τη Ρωσία

«Στη διάρκεια των συνομιλιών, θα συζητηθούν τοπικά ζητήματα και την περαιτέρω ανάπτυξη σχέσεων συνολικής σύμπραξης και στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στη Ρωσία και την Κίνα», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Θα υπογραφεί αριθμός σημαντικών διμερών εγγράφων», προστέθηκε από την ίδια πηγή.

Από το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώθηκε χωρίς άλλη διευκρίνιση πως «έπειτα από πρόσκληση του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία από τις 20 ως τις 22 Μαρτίου».

Η Κίνα και η Ρωσία συνήψαν μια σύμπραξη «χωρίς όρια» το Φεβρουάριο του 2022, όταν ο Πούτιν επισκέφθηκε το Πεκίνο για την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, εβδομάδες πριν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία.

Οι δύο πλευρές έχουν έκτοτε συνεχίσει να υπογραμμίζουν την ισχύ των δεσμών τους. Το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών έχει αυξηθεί μετά την εισβολή και η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής του ρωσικού πετρελαίου, που αποτελεί μια σημαντική πηγή εσόδων για τη Μόσχα.

ΓΑ

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία (Photos)

ρουβικωνας

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία (Photos)

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές των μελών της οργάνωσης που συμμετείχαν στην παρέμβαση, οι οποίοι…

Κατεχάκη: Ανεξέλεγκτη πορεία ΙΧ – Τράκαρε παντού, και ο οδηγός… συνέχιζε να οδηγεί (video)

katexaki821

Κατεχάκη: Ανεξέλεγκτη πορεία ΙΧ – Τράκαρε παντού, και ο οδηγός… συνέχιζε να οδηγεί (video)

Τρόμο προκάλεσε ο οδηγός που κυκλοφορούσε με παραμορφωμένο αυτοκίνητο και χτυπούσε σε κιγκλιδώματα και πεζοδρόμια

Στις Σέρρες η Βίκυ Φλέσσα κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις με δημόσιο χρήμα από κονδύλια της Αντιπεριφέρειας!

flessa 1

Στις Σέρρες η Βίκυ Φλέσσα κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις με δημόσιο χρήμα από κονδύλια της Αντιπεριφέρειας!

Ο Γιάννης Μυλόπουλος ζητά να ενημερωθεί για τα κριτήρια με τα οποία επέλεξε η Περιφερειακή…