Newsroom

Newsroom

Ένταλμα σύλληψης για μέλη της Εθνικής Φρουράς στην Αλβανία

Αλβανοί εισαγγελείς εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για έξι μέλη της Εθνικής Φρουράς σχετικά με τους θανάτους τριών ανθρώπων σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.…

albania

Αλβανοί εισαγγελείς εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για έξι μέλη της Εθνικής Φρουράς σχετικά με τους θανάτους τριών ανθρώπων σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
Οι τρεις άνδρες σκοτώθηκαν έξω από το γραφείο του Πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, την Παρασκευή. Σε πλάνα από βίντεο μέλος της εθνικής φρουράς εμφανίζεται να πυροβολεί και να σκοτώνει δύο άτομα.

Ο Μπερίσα κατηγόρησε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης των Σοσιαλιστών για πολιτική υποκίνηση της βίας και των ταραχών και δήλωσε ότι η ευθύνη για τους θανάτους είναι δική του.

Την Παρασκευή χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο του Μπερίσα πετώντας προς αυτό και προς τους αστυνομικούς αντικείμενα και πέτρες. Οι αστυνομικοί απάντησαν με τη ρίψη πλαστικών σφαιρών, δακρυγόνων και αναισθητικών.

Τα εντάλματα συλλήψεων εκδόθηκαν εις βάρος μελών της εθνικής φρουράς, που κατηγορούνται για “υπέρβαση των αρμοδιοτήτων τους”.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν οι κηδείες των νεκρών.

Οι διαδηλωτές της Παρασκευής, ζητούσαν την παραίτηση του πρωθυπουργού κατηγορώντας τον για διαφθορά και νέες εκλογές.
http://www.enet.gr