Newsroom

Newsroom

Ενστάσεις των δανειστών για το "πάγωμα" των παλαιών οφειλών – Τέλος το αγγελιόσημο

Επιφυλάξεις εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των δανειστών για το ζήτημα της ασφαλιστικής ενημερότητας των επαγγελματιών με ταυτόχρονο «πάγωμα» των παλαιών οφειλών. Το ζήτημα ορίστηκε να συζητηθεί σε τηλεδιάσκεψη το αμέσως επόμενο διάστημα μεταξύ εκπροσώπων των θεσμών και στελεχών του υπουργείου εργασίας.

5709480e1dc524210f8b45f4 1

Οι ενστάσεις του κουαρτέτου ήταν το κυριότερο από τα συμπεράσματα της συνάντησης, γεγονός που θέτει εν αμφιβόλω την εξαγγελία του πρωθυπουργού για πάγωμα των παλαιών οφειλών βρίσκεται στον αέρα. Στον αέρα βρίσκεται και το αίτημα για μετατροπή των επικουρικών ταμείων τους καθώς και των ταμείων που χορηγούν το εφάπαξ, σε επαγγελματικά ταμεία ειδικού σκοπού.

Όπως ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος μετά το τέλος της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των πιστωτών εξέφρασαν επιφυλάξεις και ζήτησαν να δουν συγκεκριμένα στοιχεία και τεκμηριωμένες θέσεις από το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να καταλήξουν σε οριστική απόφαση.

Τέλος στο αγγελιόσημο

Για το επίμαχο θέμα του αγγελιόσημου, ο υπουργός εργασίας δήλωσε ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση, καθώς σήμερα λήγει η δεύτερη παράταση που έδωσε το υπουργείο Εργασίας για την κατάργηση του.

Όπως ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος, αύριο στις 5 το απόγευμα, το θέμα αυτό θα συζητηθεί με τις ενώσεις των εργαζομένων στον Τύπο για να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις, ενώ ο υπουργός Εργασίας δήλωσε πως θεωρεί ως καταλληλότερη λύση την ύπαρξη ενός πόρου, ο οποίος θα συμφωνηθεί μεταξύ των εργαζομένων και των εργοδοτών στον χώρο του Τύπου.

Ο υπουργός εργασίας αναγνώρισε ότι η συζήτηση για τις ασφαλιστικές οφειλές προς τα ταμεία, συνδέεται με τη σκέψη της δημιουργίας ενός ακατάσχετου λογαριασμού, καθώς και την αναδιάρθρωση των επιχειρηματικών χρεών.

Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι, λίγο νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον Τύπο, με την παρουσία του και του αρμόδιου υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου.

Όπως είπε, ορίστηκε νέα συνάντηση την Τρίτη, με συμμετοχή και της εργοδοτικής πλευράς, με σκοπό την αναζήτηση πηγής χρηματοδότησης που θα διατηρήσει σε λειτουργία τον Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης και με κατεύθυνση τη μετατροπή του νομοθετημένου πόρου του αγγελιόσημου, που πια δεν υφίσταται, σε αντίστοιχο πόρο συμφωνημένο μεταξύ της εργοδοτικής και της εργατικής πλευράς.

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…