Ένοχος ο Μέσι για φοροδιαφυγή – Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 21 μηνών

Ένοχοι για τρεις κατηγορίες φοροδιαφυγής κρίθηκαν ο Λιονέλ Μέσι και ο πατέρας του από ισπανικό δικαστήριο. Μάλιστα και στους δυο, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 21 μηνών.

577ce67a1dc524aa5f8b4a1d

Η είδηση έχει κάνει το γύρο του κόσμου και έχει προκαλέσει ήδη «αναταράξεις» στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Υπενθυμίζεται πως ο διεθνής σούπερ σταρ αργεντινός στράικερ, είχε οδηγηθεί σε δίκη καθώς αντιμετωπίζε κατηγορίες απόκρυψης εισοδήματος από τις φορολογικές αρχές της Ισπανίας και φοροδιαφυγής ύψους 4,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Πριν ολοκληρωθεί η δίκη, η ισπανική φορολογική Αρχή είχε απαιτήσει την πληρωμή προστίμου που αντιστοιχεί στο ποσό που δεν φορολογήθηκε και επιπλέον είχε προτείνει να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 22 μηνών και 15 ημερών στον Μέσι και τον πατέρα του.

Αδιαμφησβήτητα, μετά την καταδίκη του, η εικόνα του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον κόσμο έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 28χρονος άσος της Μπαρτσελόνα ισχυρίστηκε στο δικαστήριο –χωρίς να πείσει και πολλούς– πως ο ίδιος δεν είχε ιδέα για το σχέδιο απόκρυψης εσόδων του από την εκμετάλλευση της εικόνας του, αποδίδοντας όλη την ευθύνη στον μάνατζερ και πατέρα του, Χόρχε Οράσιο Μέσι.

«Υπέγραψα ό,τι μου είπε να υπογράψω, διότι εμπιστευόμουν τον πατέρα μου» είπε ο Μέσι. «Και οι δικηγόροι είπαν ότι μπορούσα να υπογράψω. Το μόνο που ήξερα ήταν ότι υπογράψαμε συμφωνίες με διάφορους χορηγούς και με πλήρωναν να κάνω διαφημίσεις, φωτογραφίσεις και άλλα σχετικά. Δεν ήξερα όμως πώς έρχονταν τα χρήματα αυτά ή πού πήγαιναν», πρόσθεσε.

Ο αντιπρόεδρος της… αντιπροέδρου: Τα ονόματα που ακούγονται για το «δεύτερο βιολί» της Κάμαλα Χάρις

AP24204029916145

Ο αντιπρόεδρος της… αντιπροέδρου: Τα ονόματα που ακούγονται για το «δεύτερο βιολί» της Κάμαλα Χάρις

Η νέα υποψήφια των Δημοκρατικών καλείται πλέον να επιλέξει ποιος άλλος, ή ποια άλλη, θα…