Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας: «Εχει ξεφύγει η κατάσταση- Δε θα επιτρέψουμε στο εξής να επανεμφανισθούν τέτοια φαινόμενα»

Tην αγανάκτηση της εκφράζει η Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, που κατήγγειλε ότι για μία ακόμη φορά μέλος της δέχθηκε επίθεση και τραυματίστηκε, κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου.

mathitiko syllalitirio epeisodia

Το συλλαλητήριο μαθητών και φοιτητών που έγινε τη Δευτέρα στην Αθήνα σημαδεύτηκε από επεισόδια, καθώς άγνωστοι πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν με ρίψη χημικών. «Για άλλη μια φορά αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε το σοβαρό τραυματισμό συναδέλφων. Για πολλοστή φορά γνωστοί- άγνωστοι θεώρησαν ότι οφείλουν να επιτεθούν με λοστούς, πυροσβεστήρες και άλλα αντικείμενα σε φωτορεπόρτερ», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΦΕ.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει προ πολλού. Δε θα επιτρέψουμε στο εξής να επανεμφανισθούν τέτοια φαινόμενα. Η ανοχή και η σιωπή μας θα πάψει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία και αδιαφορία. Ο τραυματισμός συνάδελφου στο κεφάλι νωρίτερα σήμερα από σιδερένιο αντικείμενο, τη στιγμή που κάλυπτε την πορεία των μαθητών στην Αθήνα, πρέπει να κατονομασθεί ως αυτό που είναι: απόπειρα ανθρωποκτονίας από φασιστικά στοιχεία που ουδεμία σχέση έχουν με το δημοκρατικό δικαίωμα της διαδήλωσης», επισημαίνει ακόμη και υπογραμμίζει ότι δεν νοείται οι φωτορεπόρτερ να διακινδυνεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα.

 

 

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.