Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας: Απαράδεκτη ενέργεια του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θέλουμε να εκφράσουμε τον έντονο προβληματισμό μας, τόσο για τη  φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε όσο και για την έλλειψη της αναγραφής ότι πρόκειται για  φωτογραφία αρχείου» σημειώνει η  Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας σχετικά με την απαράδεκτη ενέργεια του ΑΠΕ-ΜΠΕ να χρησιμοποιήσει φωτογραφία αρχείου ως «ανταπόκριση» από το σημερινό μαζικό μαχητικό μαθητικό συλλαλητήριο.

camera 1721378 1280

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας σημειώνονται τα εξής:

Κατόπιν καταγγελίας μέλους του Προεδρείου της ΕΦΕ αλλά και κατόπιν επισήμανσης από  πλευράς πολιτών, έπεσε στην αντίληψή μας δημοσίευμα του ΑΠΕ σχετικά με το  «Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας» που πραγματοποιήθηκε σήμερα,  Πέμπτη 1η. Οκτωβρίου του 2020.  

Στο εν λόγω δημοσίευμα χρησιμοποιείται μια φωτογραφία που πρώτον, δεν απεικονίζει  μαθητές αλλά φοιτητές και δεύτερον δεν απεικονίζει σημερινά αλλά παλαιότερα γεγονότα, με  τη χρήση βίας από πλευράς διαδηλωτών που εμφανίζονται να υψώνουν κοντάρια σημαιών ως  «ρόπαλα». Συνεπώς δεν υπάρχει καμία λογική σχέση της φωτογραφίας που χρησιμοποιήθηκε,  με την απεικόνιση των σημερινών γεγονότων.  

Αναζητήσαμε τη δημοσίευση στον ιστότοπο του ΑΠΕ, συγκεκριμένα στην διεύθυνση  https://www.amna.gr/home/article/492669/Panekpaideutiko-sullalitirio-sto-kentro-tis-Athinas,  ελπίζοντας να βρούμε μια εξήγηση ή έστω την επιγραφή «φωτογραφία αρχείου».  

Ωστόσο δεν βρέθηκε, ως της 4:20 μ.μ. καμία αντίστοιχη εξήγηση.  

Θέλουμε με την παρούσα να εκφράσουμε τον έντονο προβληματισμό μας, τόσο για τη  φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε όσο και για την έλλειψη της αναγραφής ότι πρόκειται για  φωτογραφία αρχείου.  

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

fvtia patra eg

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 60 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11…

Όταν ο Λαμίν Γιαμάλ έκανε τα μαγικά του στους δρόμους του Ματαρό και τέσσερα χρόνια μετά έγινε πρωταθλητής Ευρώπης (video)

yamal barts

Όταν ο Λαμίν Γιαμάλ έκανε τα μαγικά του στους δρόμους του Ματαρό και τέσσερα χρόνια μετά έγινε πρωταθλητής Ευρώπης (video)

Πριν τέσσερα χρόνια έκανε πλάκα στους φίλους του με τη μπάλα στα πόδια.