Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Κατά της αύξησης των Ευρωπαίων Εντεταλμένων Εισαγγελέων

Η ΕΕΕ απέστειλε επιστολή στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά

5685474

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) απέστειλε επιστολή στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, με την οποία εκφράζει την αντίθεσή της στην απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού Φίλιππα Σπυρόπουλου για αύξηση του αριθμού των Ευρωπαίων Εντεταλμένων Εισαγγελέων.

Η ΕΕΕ στην επιστολή της, μεταξύ των άλλων, αναφέρει ότι “η αύξηση του αριθμού των Ευρωπαίων Εντεταλμένων Εισαγγελέων, θα επιφέρει αυτόματα αντίστοιχη αύξηση των κενών οργανικών θέσεων στις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών Αθηνών, στις οποίες υπηρετούν αυτοί που θα επιλεγούν για την κάλυψη των νέων θέσεων”.

Συγκεκριμένα, η επιστολή της ΕΕΕ αναφέρει: “Με τη με αριθμό πρωτ. 16/31-5-2023 επιστολή μας προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, αντίγραφο της οποίας επισυνάπτουμε, εκφράσαμε την απόλυτη αντίθεσή μας για την αύξηση του αριθμού των Ευρωπαίων Εντεταλμένων Εισαγγελέων, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και εκθέσαμε τους λόγους της αντίθεσής μας αυτής.

Παρά ταύτα, όπως μας πληροφόρησε ο ίδιος, εντός των επόμενων ημερών θα προχωρήσει στην έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης, μη αποδεχόμενος τα όσα εύλογα εκθέσαμε.

Επί του θέματος αυτού, πέραν των όσων ήδη εκθέσαμε στον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, τονίζουμε τα ακόλουθα:

Α) Με έγγραφά μας προς τον εκάστοτε Υπουργό Δικαιοσύνης, επανειλημμένα θέσαμε αναλυτικά υπόψη του, την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων εισαγγελικών λειτουργών και ζητήσαμε την, κατά ένα μέρος τουλάχιστον, κάλυψή τους με αύξηση του αριθμού των εισακτέων στην Κατεύθυνση Εισαγγελέων της ΕΣΔΙ, χωρίς το αίτημά μας αυτό να έχει ικανοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Β) Τυχόν αύξηση του αριθμού των Ευρωπαίων Εντεταλμένων Εισαγγελέων, θα επιφέρει αυτόματα αντίστοιχη αύξηση των κενών οργανικών θέσεων στις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών Αθηνών, στις οποίες υπηρετούν αυτοί που θα επιλεγούν για την κάλυψη των νέων θέσεων.

Γ) Η δημιουργία και άλλων περαιτέρω κενών στις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις, θα επιτείνει ακόμη περισσότερο τον εργασιακό φόρτο των υπηρετούντων εισαγγελικών λειτουργών και θα συμβάλλει στη ματαίωση του βασικού στόχου της επιτάχυνσης στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης.

Δ) Τα στενά, κατ’ αντικείμενο, όρια λειτουργίας μιας υπηρεσιακής Κυβέρνησης, κάμπτονται βάσει των εκάστοτε επιτακτικών αναγκών που προκύπτουν, κατ’ εξαίρεση και μόνο. Τέτοια περίπτωση δεν συντρέχει εν προκειμένω, αφού το σχετικό ζήτημα εκκρεμεί από τον Ιανουάριο του 2023 και για το επείγον ή το επιτακτικό, δεν συμφωνούν ούτε ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σύμφωνη γνώμη του οποίου δεν παρασχέθηκε, ούτε και οι υπηρετούντες στο Γραφείο Ευρωπαίων Εντεταλμένων Εισαγγελέων, οι οποίοι δεν υπέβαλαν σχετικό αίτημα.

Ενόψει των ανωτέρω, θεωρούμε ότι δεν υφίσταται πεδίο κυβερνητικής δράσης και η άμεση έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης εκφεύγει των ορίων του έργου υπηρεσιακής κυβέρνησης”.

 

Λάρισα: Από κατσαρίδες «Σβαρτσενέγκερ» κατακλύστηκε η πόλη – «Είναι τεράστιες και πετάνε»

Λάρισα 2

Λάρισα: Από κατσαρίδες «Σβαρτσενέγκερ» κατακλύστηκε η πόλη – «Είναι τεράστιες και πετάνε»

Αντιμέτωπη με κατσαρίδες «Σβαρτσενέγκερ» η Λάρισα με τους ειδικούς να προσπαθούν να εξηγήσουν το φαινόμενο

Κούγιας: Μήνυση και αγωγή στη σύζυγο του Απόστολου Λύτρα – Το μήνυμα που ενόχλησε το δικηγόρο

6079590

Κούγιας: Μήνυση και αγωγή στη σύζυγο του Απόστολου Λύτρα – Το μήνυμα που ενόχλησε το δικηγόρο

«Φερόμενη ως βαριά τραυματισμένη και φερόμενη ως τρομοκρατημένη κα Πολυζωγοπούλου», αναφέρει μέσω ανακοίνωσής του γραφείου…

Σάττι: Η ατάκα Νέγκα στα MAD VMA 2024 για το «χασμουρητό» την ώρα της βράβευσης και η αντίδρασή της (video)

σαττι

Σάττι: Η ατάκα Νέγκα στα MAD VMA 2024 για το «χασμουρητό» την ώρα της βράβευσης και η αντίδρασή της (video)

«Έμαθα πολλά πράγματα, κέρδισα πολλά πράγματα. Κάποια πράγματα τα έχασα», τόνισε η Μαρίνα Σάττι

ΠΑΣΟΚ: Τι δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις για την ηγεσία – Σκληρή μάχη στο δεύτερο γύρο

ΠΑΣΟΚ 1

ΠΑΣΟΚ: Τι δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις για την ηγεσία – Σκληρή μάχη στο δεύτερο γύρο

Φουντώνει η μάχη για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ και οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν ντέρμπι