Ανακοίνωση Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος για τις δηλώσεις Κούγια

«Οι Εισαγγελικοί και Δικαστικοί λειτουργοί εκπληρώνουν τα καθήκοντα τους με γνώμονα τον Νόμο και τη συνείδησή τους, δίχως να πτοούνται από δημόσιες δηλώσεις δημιουργίας εντυπώσεων». 

NewsRoom 03/03/2021 | 16:52

Θέση αναφορικά με όσα δήλωσε δημόσια ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας σε σχέση με τον τρόπο που κινήθηκαν οι δικαστικές αρχές στην υπόθεση Λιγνάδη, παίρνει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Ο συνήγορος του προσωρινά κρατούμενου για κατά συρροή βιασμό, τις τελευταίες ημέρες έχει επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση με δημόσιες δηλώσεις, στις οποίες επιρρίπτει την ευθύνη για την δυσχερή (για τον εντολέα του) δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, στους δικαστικούς λειτουργούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση. Σύμφωνα με τον ίδιο οι δικαστικοί λειτουργοί δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους, ενώ προτίθεται να καταθέσει και αναφορές σε βάρος τους, προς χάριν εντυπωσιασμού. 

Η Ένωση αποδοκιμάζει τις δηλώσεις του δικηγόρου επισημαίνοντας πως «οι Εισαγγελικοί και Δικαστικοί λειτουργοί εκπληρώνουν τα καθήκοντα τους με γνώμονα τον Νόμο και τη συνείδησή τους».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος:

Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις συνηγόρου κατηγορουμένου, σχετικές με τον χειρισμό της υπόθεσης του εντολέα του από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς και Δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίες ενέχουν δυσμενή σχόλια για το κύρος της Δικαιοσύνης, καθώς και προαναγγελίες πειθαρχικών αναφορών, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, επισημαίνει ότι οι Εισαγγελικοί και Δικαστικοί λειτουργοί εκπληρώνουν τα καθήκοντα τους με γνώμονα τον Νόμο και τη συνείδησή τους, δίχως να πτοούνται από δημόσιες δηλώσεις δημιουργίας εντυπώσεων που εκφεύγουν των ορίων της καλόπιστης και θεμιτής κριτικής και της ανάγκης πληροφόρησης της κοινής γνώμης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος,

Η Πρόεδρος, Άννα Ζαΐρη - Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου 

Ο Γενικός Γραμματέας, Σπυρίδων Παππάς - Εισαγγελέας Πρωτοδικών