Ενός κακού (Μητσοτάκης) μύρια έπονται

Οι υπουργοί έχουν κατεβάσει τα μολύβια και, όταν δεν βρίσκονται στα τηλεοπτικά παράθυρα, επισκέπτονται τις εκλογικές τους περιφέρειες, ενώ πολλοί βουλευτές και πολιτευτές έχουν νοικιάσει (από τον Ιούνιο) γραφεία και καταστήματα για εκλογικά κέντρα.

AP22126345160580 1

Ο πρωθυπουργός πρώτα εξήγησε ότι “μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδος σε μεγάλη ένταση αντιπαράθεσης σίγουρα είναι κάτι το οποίο η χώρα δεν χρειάζεται”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι “το αρνητικό στοιχείο του επόμενου διαστήματος είναι ότι θα έχουμε έντονη τοξικότητα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ με ύβρεις, με διαστρεβλώσεις και με ψέματα”.

Οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί της κυβέρνησης αφού πρώτα μίλησαν για την «βόμβα» της απλής αναλογικής και ο συμπολιτευόμενος τύπος έγραφε για την ανάγκη της γρήγορης αποκαθήλωσης της, άνοιξαν την συζήτηση για άμεση (εκ νέου) αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με απόφαση του εξήγγειλε τις νέες υποψηφιότητες βουλευτών του κόμματος του, όπως του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην εκλογική περιφέρεια του Δυτικού Τομέα της Β’ Αθηνών ή της Δόμνας Μιχαηλίδου στην Α’ εκλογική περιφέρεια Πειραιώς.

Ο «γαλάζιος» βουλευτής, Βασίλης Γιόγακας, σε τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε ημερομηνίες εκλογών λέγοντας “θα πάμε σε εκλογές 25 Σεπτέμβρη ή 2 Οκτώβρη” και ο άλλος «γαλάζιος» βουλευτής, Γιάννης Λοβέρδος μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι οι πρόωρες εκλογές θα γίνουν κατά 70% στις 2 Οκτωβρίου, χωρίς κανείς να τους τραβήξει τ’ αφτί ή να τους διαψεύσει.

Οι υπουργοί έχουν κατεβάσει τα μολύβια και, όταν δεν βρίσκονται στα τηλεοπτικά παράθυρα, επισκέπτονται τις εκλογικές τους περιφέρειες, ενώ πολλοί βουλευτές και πολιτευτές έχουν νοικιάσει (από τον Ιούνιο) γραφεία και καταστήματα για εκλογικά κέντρα.

Ενώ, με λόγια και έργα, όλη η ΝΔ επιχειρηματολογούσε υπέρ των πρόωρων εκλογών με την βεβαιότητα ότι θα ανανεώσουν την κυβερνητική τους θητεία (αφού πρώτα «κάψουν» την απλή αναλογική), ως πράξη σωφροσύνης και προστασίας της χώρας και του δημοσίου συμφέροντος από την πολύμηνη «τοξική» αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, βγήκε ο πρωθυπουργός στην Βουλή και στην τριτολογία του είπε (με τον τρόμο στο μάτι και μειδίαμα αμηχανίας) δήθεν αποφασιστικά:
“Ανησυχείτε πολύ για τις εκλογές και το πότε θα γίνουν. Σας ξαναλέω, οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας. Η ίδια η ζωή θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου”.

Την επομένη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ είπε:
“Και αν έχουμε και κόστος, διότι θα έχουμε δύσκολο χειμώνα, είμαι διατεθειμένος να το αναλάβω. Δεν θα παίξω με τους θεσμούς”.
Ομολογεί ότι θα υπάρξει κόστος από την παραμονή του στην εξουσία προεξοφλώντας ότι θα έχουμε έναν δύσκολο χειμώνα, το οποίο και θα αναλάβει (υποχρεωτικά και όχι λόγω διάθεσης), μόνο που το κόστος αφορά την χώρα και την νέα χρεοκοπία που μας επιφυλάσσει.
Δεν είναι παιχνίδι με τους θεσμούς η προσφυγή σε εκλογές, είναι δημοκρατική διέξοδος.

“Η χώρα υπηρετείται καλύτερα από μονοκομματικές κυβερνήσεις”.
Τα συμφέροντα των ολιγαρχών εξυπηρετούνται από μονοκομματικές κυβερνήσεις και όχι η χώρα.
Αν ανατρέξουμε στο πολύ πρόσφατο παρελθόν θα θυμηθούμε ότι η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή χρεοκόπησε την χώρα και η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου μας έφερε το ΔΝΤ και τα μνημόνια. Μονοκομματικές και οι δύο.

“Το να οδηγήσουμε τώρα τη χώρα σε εκλογές με τη βόμβα της απλής αναλογικής, με μια απρόβλεπτη Τουρκία, δεν είναι πράξη υπεύθυνη”.
Είναι ανεύθυνη και αντιδημοκρατική η στάση ενός πρωθυπουργού που αποφασίζει τον χρόνο των εκλογών με κριτήρια, πρώτον εάν τον εξυπηρετεί το εκλογικό σύστημα και δεύτερον με τις «απρόβλεπτες» προκλήσεις της γείτονος Τουρκίας.
Εφόσον οι προκλήσεις είναι συνεχείς, να μην γίνουν ποτέ εκλογές;

“Ποτέ μη βάζεις μια φιλική αλεπού μέσα στο κοτέτσι σου. Κάποια μέρα θα πεινάσει”.
Sidney Sheldon, Αμερικανός συγγραφέας

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…