Ενωμοτάρχης παλαιών δεκαετιών ο Μπαλάσκας

«Σφαγή» για το θέμα της αστυνομικής βίας είχαν στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας και ο δικηγόρος Θεόδωρος Μαντάς, με τους τόνους να ανεβαίνουν ιδιαίτερα από τον αστυνομικό, ο οποίος χτύπησε και το χέρι του στο τραπέζι φωνάζοντας προς τον συνομιλητή του.

NewsRoom 14/03/2021 | 10:31

O συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας  για μια ακόμα φορά εξέθεσε ως συνδικαλιστής τους αστυνομικούς αφού αντί να αρθρώσει λόγο επιδόθηκε σε ειρωνείες και τσαμπουκά απέναντι στον δικηγόρο Θεόδωρο Μαντά την ώρα που μιλούσαν για την αστυνομική αυθαιρεσία και βία.

Συγκεκριμένα, ο  Σταύρος Μπαλάσκας  ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του Mega, για τοποθετηθεί για τα πρόσφατα πολύ σοβαρά περιστατικά αστυνομικής βίας. Μέχρι την στιγμή που  ο γνωστός ποινικολόγος του είπε ότι «για τα περιστατικά αστυνομικής βίας δεν μιλάει κανείς για τους αστυνομικούς συλλήβδην  αλλά για τα μεμονωμένα περιστατικά». Τότε ο  συνδικαλιστής αστυνομικός άρχισε να συμπεριφέρεται σαν ενωμοτάρχης παλαιών δεκαετιών και άρχισε να φωνάζει λέγοντας:

«Κύριε Μαντά χαλαρώστε. Όταν θα μιλάω εγώ για αυτά θα χαλαρώνετε κύριε Μαντά. Όταν μιλάω σε αυτά θα χαλαρώνετε κ. Μαντά», είπε χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι.

«Τι λέτε τώρα, σε ποιον απευθύνεστε έτσι» του απάντησε ο Θεόδωρος Μαντάς, με τον Σταύρο Μπαλάσκα να λέει με ειρωνικό ύφος «πιείτε λίγο καφέ κύριε Μαντά».

Ο γνωστός ποινικολόγος σε έντονο ύφος του απάντησε: «αν αυτό είναι το ύφος και ο τρόπος των αστυνόμων που μετέρχονται την αστυνομία με τον πολίτη καταλαβαίνεται τι γίνεται έξω. Αν γίνονται αυτά στον αέρα, αυτές οι συμπεριφορές από θεσμικούς παράγοντες, φανταστείτε τι γίνεται πίσω από τις κάμερες».