Ένοχος για trafficking και σεξουαλική κακοποίηση γυναικών και παιδιών o R.Kelly (Photos)

Σύμφωνα με τη Daily Mail αντιμετωπίζει μέχρι και 100 χρόνια κάθειρξης, μετά από μία δίκη στην οποία κατέθεσαν 50 μάρτυρες για εννέα υποθέσεις-γροθιά στο στομάχι.

AP21270739275580

Ένοχος για σεξουαλικά εγκλήματα ο τραγουδιστής R. Kelly. Όπως επιβεβαιώθηκε στο δικαστήριο, περιόριζε τα θύματά του σε δωμάτια ξενοδοχείων ή στούντιο ηχογράφησης, ενώ τα ανάγκαζε να τρώνε και να χρησιμοποιούν την τουαλέτα όποτε ήθελε αυτός. Θυμίζουμε πως ο σούπερ σταρ της R&B, γνωστός για το «I Believe I Can Fly» κατηγορείτο από έξι άτομα ότι κακοποιούσε κοπέλες, ανήλικα κορίτσια και αγόρια για πάνω από δύο δεκαετίες.

skynews r kelly court chicago 5482975

Ένοχος κρίθηκε για πολλαπλές κατηγορίες -όπως σεξουαλικές κακοποιήσεις και sex trafficking- ο Αμερικανός τραγουδιστής R.Kelly, μετά από μια μαραθώνια δίκη η οποία διήρκεσε 5,5 εβδομάδες. Ο τραγουδιστής αντιμετώπιζε κατηγορίες για πάνω από μια δεκαετία, αλλά οι κατηγορίες δεν κατατέθηκαν μέχρι που τα θύματα έδωσαν τηλεοπτικές συνεντεύξεις σχετικά με την κακοποίηση που υπέστησαν από αυτόν.

Σύμφωνα με τη Daily Mail αντιμετωπίζει μέχρι και 100 χρόνια κάθειρξης, μετά από μία δίκη στην οποία κατέθεσαν 50 μάρτυρες για εννέα υποθέσεις-γροθιά στο στομάχι.

Οι ένορκοι της δίκης, επτά άνδρες και πέντε γυναίκες, έκριναν τον R. Kelly ένοχο για κακουργήματα κατά τη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασής τους. Η βοηθός εισαγγελέας των ΗΠΑ Μαρία Κρουζ Μελέντεζ υποστήριξε ότι o τραγουδιστής ήταν κατά συρροή κακοποιός που «διατηρούσε τον έλεγχο αυτών των θυμάτων χρησιμοποιώντας κάθε κόλπο από το εγχειρίδιο των αρπακτικών».

Ο 54χρονος Αμερικανός, ο οποίος δήλωσε αθώος και ο οποίος ήταν προφυλακισμένος για μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που του απαγγέλθηκαν κατηγορίες το 2019, διαπιστώθηκε πως μαζί με τους συνεργάτες του είχαν στήσει μια οργάνωση που φρόντιζε στα ταξίδια για συναυλίες κι άλλες εκδηλώσεις να υπάρχουν άτομα για σεξ.

Οι  τακτικές του περιελάμβαναν τον περιορισμό των θυμάτων σε δωμάτια ξενοδοχείων ή στούντιο ηχογράφησης ενώ τα ανάγκαζαν να τρώνε και να χρησιμοποιούν την τουαλέτα όποτε ήθελε αυτός. Τα υποχρέωναν, επίσης, να ακολουθούν διάφορους «κανόνες», όπως να τον αποκαλούν «μπαμπά».

Οι συνήγοροί του, από την άλλη πλευρά, επιχείρησαν να παρουσιάσουν τα θύματα ως μια ομάδα που ήθελε να εκμεταλλευτεί τη φήμη του και να επωφεληθούν από το κίνημα #MeToo. Ο R. Kelly και το 2008 είχε βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας, ωστόσο είχε αθωωθεί.

Άφησε έγκυο την Aaliyah – Μάρτυρας κατέθεσε ότι την κακοποιούσε από τα 13

Άλλη μαρτυρία επικεντρώθηκε στη σχέση της Kelly με το φαινόμενο της R&B, Aaliyah. Ένας από τους τελευταίους μάρτυρες περιέγραψε ότι τον είδε να την κακομεταχειρίζεται σεξουαλικά γύρω στο 1993, όταν εκείνη ήταν μόλις 13 ή 14 ετών. Οι ένορκοι άκουσαν επίσης μαρτυρίες για ένα δόλιο σχέδιο γάμου που ενορχηστρώθηκε για να προστατέψει τον τραγουδιστή όταν έμαθε ότι η Aaliyah ήταν έγκυος.

Στην ηλικία των 12 ετών, η Aaliyah υπέγραψε με τη δισκογραφική εταιρία Jive Records και τη Blackground Records, από το θείο της Barry Hankerson. Ο θείος της τη σύστησε στον R. Kelly, ο οποίος έγινε μέντοράς της, καθώς και παραγωγός της πρώτης της δισκογραφικής δουλειάς Age Ain’t Nothing but a Number. Το άλμπουμ πούλησε τρία εκατομμύρια αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες και έγινε διπλά πλατινένιο. Στις 25 Αυγούστου του 2001, η Aaliyah μαζί με άλλα οκτώ άτομα σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στις Μπαχάμες μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων του βίντεο κλιπ «Rock the Boat».

Για χρόνια τα media ασχολήθηκαν με τον παράνομο γάμο του R. Kelly με την Aaliyah το 1994, όταν εκείνη ήταν μόλις 15 ετών. Η εκτεταμένη δημόσια καταδίκη ακολούθησε μετά από ένα ευρέως διαδεδομένο ντοκιμαντέρ το «Surviving R. Kelly» που έδωσε φωνή στα φερόμενα θύματα, τα οποία απορούσαν αν οι ιστορίες τους αγνοήθηκαν προηγουμένως επειδή ήταν μαύρες γυναίκες.

Η πρώην σύζυγος του R. Kelly τον κατηγορεί για κακοποίηση

Η Andrea Kelly ήταν παντρεμένη με τον μουσικό για 13 χρόνια, από το 1996 έως το 2009. Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στις ΗΠΑ, το 2018, η Kelly ανέφερε πως ειδικά ένα συγκεκριμένο περιστατικό την έκανε να φοβάται για τη ζωή της. Η γυναίκα βρισκόταν στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου και ο τραγουδιστής πίεσε το χέρι του πάνω στο λαιμό της. «Τού είπα, Ρόμπερτ, θα με σκοτώσεις, δεν μπορώ να αναπνεύσω. Σκεφτόμουν μόνο πως θα πεθάνω στο πίσω κάθισμα αυτού του αυτοκινήτου», δήλωσε.

Σε ένα άλλο περιστατικό, το οποία καταγγέλλει η Kelly, o R. Kelly την έδεσε χειροπόδαρα στο κρεβάτι τους, ενώ αυτός κοιμόταν δίπλα της. Είχε προηγηθεί η κίνηση της Kelly να ζητήσει περιοριστικούς όρους για τον μουσικό, καθώς ανέφερε πως εκείνος την είχε χτυπήσει, όταν του ζήτησε διαζύγιο. Η γυναίκα, κατά τη διάρκεια του γάμου τους, είχε έρθει πολύ κοντά στο να αυτοκτονήσει, μάλιστα, μια φορά είχε ανέβει σε ένα μπαλκόνι και σκεφτόταν να πέσει στο κενό. «Ήταν η πιο σκοτεινή στιγμή μου» λέει. «Το ό,τι ήμουν διατεθειμένη να εγκαταλείψω τα παιδιά μου, με έκανε να καταλάβω πως το καλύτερο που είχα να κάνω για μένα και τα παιδιά μου ήταν να εγκαταλείψω αυτόν».

Ο R. Kelly σε ένα ρεσιτάλ κακής ηθοποιίας εμφανίστηκε στο CBS News, και αρνήθηκε κατηγορηματικά τις εναντίον του κατηγορίες, δηλώνοντας ότι «θα έπρεπε να είμαι ηλίθιος για να κάνω αυτά που λένε. Είναι χαζό, σκεφτείτε το για λίγο λογικά! Ξεχάστε πώς νιώθετε για μένα. Μπορείτε να με αγαπάμε ή να με μισείτε, όμως χρησιμοποιήστε την λογική σας. Πόσο βλάκας θα έπρεπε να είμαι, με το τρελό παρελθόν μου και όλα όσα έχω περάσει, για να κάνω όσα με κατηγορούν; Θα έπρεπε να είμαι ένα τέρας για να κρατώ κορίτσια αιχμάλωτα παρά τη θέλησή τους, να τα αλυσοδένω και να τα κρατάω νηστικά!».

Πηγή: thepressproject.gr

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…