Ενοχλήθηκαν οι Σκοπιανοί με τον νέο Αμερικανό Πρέσβη στη χώρα τους, που τους αποκάλεσε Σλάβους

Την έντονη αντίδραση του ΥΠ.ΕΞ. των Σκοπίων προκάλεσαν δηλώσεις του νέου Αμερικανού Πρέσβη στην ΠΓΔΜ, που αποκάλεσε τους Σκοπιανούς …«Σλάβους»…

sk 0

Την έντονη αντίδραση του ΥΠ.ΕΞ. των Σκοπίων προκάλεσαν δηλώσεις του νέου Αμερικανού Πρέσβη στην ΠΓΔΜ, που αποκάλεσε τους Σκοπιανούς …«Σλάβους» σε ακρόασή του στην αμερικανική Γερουσία. «Το υπουργείο αντιδρά στην ακατάλληλη χρήση του όρου «Σλάβοι» από τον νεοδιορισθέντα πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Μακεδονία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σκοπιανό ΥΠ.ΕΞ.

Την περασμένη Τετάρτη ο ανώτατος διπλωμάτης Τζες Μπέιλι, μιλώντας στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων στην αμερικανική Γερουσία χρησιμοποίησε πολλές φορές τον όρο «Μακεδονία» προκειμένου να περιγράψει την πλειοψηφία του πληθυσμού της χώρας και τον όρο «Σλάβοι» μόλις μια φορά.

«Θα ήθελα να σημειώσω ότι μέσα στον ιστό της “μακεδονικής” κοινωνίας, υπάρχει κάτι περισσότερο από ό, τι «Σλάβοι και Αλβανοί». Υπάρχουν Τούρκοι, υπάρχουν Ρομά και άλλοι, επομένως είναι ένας μικρόκοσμος του πλούτου των Βαλκανίων και προκειμένου όλες οι ομάδες του πληθυσμού να δουν ένα κοινό μέλλον, πιστεύω ότι οι ΗΠΑ μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο, δεδομένης της δικής μας ιστορίας και το σύνολο των αξιών μας», υπογράμμισε. Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ αναγνώρισαν την ΠΓΔΜ με την συνταγματική της ονομασία το 2004.

ΠΗΓΗ: EurActiv.gr

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…