Ένοχη σιωπή Κικίλια για Χαρδαλιά

Δεν έδωσε καμία απάντηση για «πακιστανικά τηλέφωνα» και «άνωθεν εντολές» 

NewsRoom 08/07/2021 | 11:44

Ο Υπουργός Υγείας βρέθηκε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή του σταθμού της ΕΡΤ και σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τις χθεσινές αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών, μετά τη δημοσιοποίηση των οποίων υπήρξε ακόμα και Εισαγγελική Παρέμβαση για «άνωθεν εντολές» και «πακιστανικά τηλέφωνα», το μόνο που απάντησε ήταν: «Δεν το γνωρίζω το περιστατικό. Απάντησε ο ίδιος ο Υπουργός κ. Χαρδαλιάς, και μάλιστα με εμφατικό τρόπο».

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την εφημερίδα, οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος διαπίστωσαν ότι τέσσερα άτομα της αποστολής είχαν πυρετό, ωστόσο έλαβαν οδηγία μέσω... «πακιστανικού τηλεφώνου» να περάσει η ομάδα, με «εντολή Χαρδαλιά». Επέτρεψαν δηλαδή εν γνώσει τους να εισέλθουν στη χώρα τέσσερα ύποπτα περιστατικά κορονοϊού, αδιαφορώντας πλήρως για τις επιπτώσεις, την ίδια ώρα που «μάλωναν» τους πολίτες.

Μάλιστα, είναι ενδεικτικό ότι πέντε μέρες μετά τον αγώνα των δύο ομάδων εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού και δύο μέρες αργότερα, εμφανίστηκε άλλο ένα.

Για αυτό το περιστατικό ο Υπουργός Υγείας όπως ο ίδιος δήλωσε, δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα. Ίσως, η έλλειψη πληροφορίες να προκύπτει από την επιλογή που έχει κάνει ο ίδιος να ενημερώνεται από τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία επέλεξαν να μην ασχοληθούν σχεδόν καθόλου με το πλήρως αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας που προκάλεσε ακόμα και την παρέμβαση εισαγγελέα. 

Τέλος, στην προσπάθειά του να μην κάνει κανένα σχόλιο για την οργανωμένη χρήση πακιστανικών τηλεφωνημάτων από τους κρατικούς αξιωματούχους, επιχείρησε να κρυφτεί πίσω από την προσπάθεια των υγειονομικών και όσων δίνουν τη μάχη κατά της πανδημίας, ζητώντας ουσιαστικά από τους ακροατές να μην ασχολούνται με το δημοσίευμα καθώς ο εχθρός παραμένει ο κορονοϊός και όχι η ανεύθυνη στάση του κ. Χαρδαλιά αλλά και οι εγκληματικές συνέπειες που έχουν παράξει οι παλινωδίες και τα λάθη της κυβέρνησης ως προς την διαχείρηση της πανδημίας.

Ας  μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί με βάση τελευταία έρευνα φαίνεται να κυριαρχεί ο φόβος και η οργή στην Ελληνική Κοινωνία

Δείτε την -προσπάθεια- απάντησης του Υπουργού: