Ένοχος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τα μαύρα ταμεία της Siemens ο Τάσος Μαντέλης

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της Seimens ο Τάσος Μαντέλης. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχο τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ για τη μίζα καθώς επίσης και τον Ηλία Γεωργίου, πρώην στέλεχος της Siemens στη χώρα μας και τον συνεργάτη του Τάσου Μαντέλη, Αριστείδη Μαντά.

5af56cc81dc52422418b4612

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία με τέσσερις δικαστές να ψηφίζουν υπέρ της ενοχής του πρώην υπουργού και μόνον ένας υπέρ της αθώωσής του.

Υπενθυμίζεται πως την ενοχή Μαντέλη είχε προτείνει και ο εισαγγελέας της Έδρας.

Ο Τάσος Μαντέλης έλαβε ως «δώρο» από τη Siemens 450.000 μάρκα προκειμένου να εγκρίνει ως υπουργός Μεταφορών τη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ.

Πιο συγκεκριμένα, τα 450.000 γερμανικά μάρκα που είχαν εμβασθεί από τη γερμανική εταιρεία σε λογαριασμό του κουμπάρου του κ. Μαντελη, Γιώργου Τσουγκράνη, ήταν το δώρο του υπουργού Μεταφορών επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ για τη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ που υπεγράφη το 1997. Τα χρήματα μπήκαν, με δυο εμβάσματα, το 1998 και το 2000, από τα μαύρα ταμεία της Siemens σε τραπεζικό λογαριασμό με τον κωδικό Roccos.

Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού έχουν ζητήσει από το δικαστήριο την αναγνώριση ελαφρυντικού, ενώ ο ίδιος απολογούμενος έχει αρνηθεί ότι δωροδοκήθηκε και έχει υποστηρίξει ότι το ποσό που εισέπραξε από τη γερμανική εταιρεία ήταν προεκλογική χορηγία.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται εντός της ημέρας και σε περίπτωση που επιβληθεί στον Τάσο Μαντέλη η ποινή των οκτώ χρόνων που του είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό, μπορεί να οδηγηθεί και στη φυλακή.

Σε πρώτο βαθμό, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε καταδικάσει τον πρώην υπουργό σε κάθειρξη 8 ετών με αναστολή για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κρίνοντας πως ο Μαντέλης πέτυχε να αποκρύψει περιουσιακό όφελος που απαίτησε από τη Siemens για να εγκρίνει την προγραμματική σύμβαση 8002/97 με τον ΟΤΕ. 

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…