Ενισχύονται τα αγροτικά μπλόκα στη βόρεια Ελλάδα – Συμβολικός αποκλεισμός της Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους εμφανίζονται οι αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο της Νίκαιας, καθώς προσανατολίζονται σε συμβολικό αποκλεισμό και των δύο ρευμάτων της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης για 2 ώρες σήμερα. Σύμφωνα με τη ΕΡΤ, ο συμβολικός αποκλεισμός θα πραγματοποιηθεί από τις 17:00 έως τις 19:00.

588c80131dc5243e1d8b53a6

Πριν τον αποκλεισμό οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν συνέλευση, όπου θα συζητήσουν την κλιμάκωση του αγώνα τους, την πολυήμερη παραμονή τους στο μπλόκο, αλλά και το συντονισμό με άλλα μπλόκα ανά την Ελλάδα με βάση το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων.

Mε βάση τον σχεδιασμό των αγροτών το Σαββατοκύριακο προβλέπεται επίσης ενίσχυση του μπλόκου της Νίκαιας με νέα τρακτέρ από αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων.

Μπλόκα σε τελωνείο Ευζώνων και διόδια Μαλγάρων

Στην Κεντρική Μακεδονία το πρώτο μπλόκο που θα στηθεί, θα είναι αυτό στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινοβραδινή συνέλευσης της αρμόδιας συντονιστικής επιτροπής. Το μπλόκο των Ευζώνων, θα ενισχυθεί μέχρι και την Τρίτη, από αγρότες και κτηνοτρόφους των περιοχών Χαλκηδόνας, Γιαννιτσών και άλλων σε Πέλλα και Πιερία.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί, στήνεται και το μπλόκο στα διόδια των Μαλγάρων και το ακριβές πρόγραμμα της κινητοποίησης θα καθοριστεί σε γενική συνέλευση που θα γίνει την ίδια ημέρα, αφού πρώτα παραταχθούν τα τρακτέρ, όπως επισήμανε ένας εκ των δύο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής, Κώστας Ανεστίδης.

Κλειστή από αγρότες είναι για τρίτη ημέρα σήμερα η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Σερρών στο ύψος του Λευκώνα, ενώ οι συγκεντρωμένοι επιχειρούν να κατευθυνθούν στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Ο αποκλεισμός θα ισχύσει έως τις 15.00 και σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας Στέργιο Λίτο, θα γίνει στη συνέχει προσπάθεια να φτάσουν έως τον Προμαχώνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρο Χατζητομάρη, που συμμετείχε στη συνέλευση της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, σήμερα από τις 11 το πρωί, θα συγκεντρώνονται με τα τρακτέρ τους στη διασταύρωση της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονικής-Σερρών, αγρότες και κτηνοτρόφοι απο τα χωριά Λιτή, Δρυμό, Μελισσοχώρι και Άσσηρο. Τη Δευτέρα θα μεταφερθούν στο Δερβένι, όπου θα στήσουν τις δυνάμεις τους και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος.

Μπλόκα και στη Δυτική Μακεδονία

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19.30 το βράδυ, προκειμένου να συναποφασίσουν και οργανώσουν τα ακριβή σημεία που θα στηθούν αγροτικά μπλόκα από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

«Οι όποιες πιέσεις ασκούνται ήδη από πλευράς των αστυνομικών δυνάμεων να μην κατευθυνθούμε με τα τρακτέρ μας σε συγκεκριμένα σημεία, δεν θα ανακόψει την ορμή μας», τόνισε μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του Νομού, Δημήτρης Μόσχος, ξεκαθαρίζοντας ότι «θα στήσουμε τα μπλόκα μας όπου εμείς οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα κρίνουμε ότι πρέπει να στηθούν».

Υπενθύμισε ότι οι αγρότες της Καστοριάς, αποφάσισαν ήδη να στήσουν το μπλόκο τους, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο Άργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.

Οι αγρότες στο Καλονέρι Βοείου, επικύρωσαν την απόφασή τους να στηθεί τη Δευτέρα 30/1 το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας. Στο μεταξύ, στην περιοχή Αμυνταίου, αποφάσισαν να στήσουν μπλόκο στην παλαιά εθνική οδό Αμυνταίου-Θεσσαλονίκης, στον κόμβο Αντιγόνου, το πιο πιθανόν την ερχόμενη Δευτέρα.

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Καταγραφή 21

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την εξαφάνιση του Καρλ Έριβαν Χάουμπ το 2018

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία της Κυριακής – «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει», έλεγαν οι αστυνομικοί

Κυριακή

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία της Κυριακής – «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει», έλεγαν οι αστυνομικοί

Ένα νέο ηχητικό που βλέπει το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνει το «μπάχαλο» που επικρατούσε κατά…