Ενισχύονται με ακόμα 150 αστυνομικούς οι πεζές περιπολίες στην Αθήνα

Άμεσα ενισχύονται με 150 επιπλέον αστυνομικούς οι ένστολες πεζές περιπολίες στους δρόμους της Αθήνας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και την πάταξη του παραεμπορίου.

5a97ea3c1dc524f3388b46b0 2

Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα που είχε χθες, 13 Μαρτίου 2018, αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Όπως αναφέρει το επιμελητήριο σε ανακοίνωσή του, θέμα της συνάντησης ήταν η προστασία της αγοράς, των καταστημάτων και των πολιτών από παραβατικές και καταστροφικές συμπεριφορές ανελέγκτων ομάδων και στοιχείων.

Η αντιπροσωπεία του ΕΕΑ αναφέρθηκε στην κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και σημειώθηκε σχετικά: «δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε πλέον αυτή την κατάσταση με τις καταστροφικές επιδρομές από τους «γνωστούς – αγνώστους», «μπαχαλάκηδες» οι οποίοι δρουν ατιμώρητα εδώ και δεκαετίες. Δεν αντέχουν τα καταστήματα τις καταστροφές και είναι επείγον να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας».

Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε και η ανομία που επικρατεί πέριξ και εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕ) ιδίως με την εξάπλωση του παραεμπορίου κάθε είδους, ενώ ζητήθηκε και η ανάληψη δράσεων κατά του παραεμπορίου σε όλη την Αθήνα.

Για τις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας όπου ανθεί η παραβατικότητα και η κακή ποιότητα ζωής, η αντιπροσωπεία του επιμελητηρίου παρουσίασε ένα σχέδιο το οποίο περιείχε τα εξής στοιχεία:

1. Την χωροταξική χαρτογράφηση και οριοθέτηση των περιοχών με πυκνό και σημαντικό αριθμό μεταναστών.

2. Τη ριζική αναβάθμιση των περιοχών αυτών και του περιβάλλοντος χώρου με πεζοδρομήσεις, ελαιοχρωματισμούς, αναπαλαιώσεις, φύτευμα πρασίνου, καλό φωτισμό, καθαριότητα και άλλα στοιχεία ποιότητας ζωής.

3. Την ανάδειξη της ποικιλοχρωμίας και των όμορφων χαρακτηριστικών των καταστημάτων μεταναστών,

4. Τέλος, την μετατροπή των περιοχών αυτών ως ιδιαίτερα ποικιλόμορφες περιοχές, άξιες να τις επισκεφτούν τουρίστες ώστε να αναβαθμιστεί η ζωή και να αισθάνονται οι άνθρωποι εκεί ως ενσωματωμένο και όχι απομονωμένο τμήμα της κοινωνίας, με τα ειδικά εθνικά τους χρώματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε ότι άμεσα ενισχύονται με 150 επιπλέον αστυνομικούς οι ένστολες πεζές περιπολίες στους δρόμους της Αθήνας ιδίως εκεί που υπάρχει αυξημένη παραβατικότητα. Οι περιπολίες θα ενταθούν και θα γίνουν μεγαλύτερες.

Για την περιοχή Πατησίων που υποφέρει από παραβατικές δραστηριότητες θα επιδιωχθεί να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με συμμετοχή του ΕΕΑ, του υπουργείου και των πρυτάνεων ώστε να εξεταστούν τα μέτρα που είναι αναγκαίο να ληφθούν. Για το θέμα αυτό πρωτοβουλία θα αναλάβει εκ μέρους του υπουργείου ο αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης. Ο κ. Δραγατάκης ενημέρωσε τους εκπροσώπους του επιμελητηρίου, ότι στην περιοχή αρχίζουν άμεσα περιπολίες από ένστολους πεζούς αστυνομικούς για την αποτροπή της παραβατικότητας και την πάταξη του παραεμπορίου.

Ο κ. Τόσκας ενημέρωσε ότι στο εξής θα δοθεί μεγάλο βάρος στην πάταξη των πηγών του παραεμπορίου – λαθρεμπορίου ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο.

Τέλος ο κ. Τόσκας αποδέχτηκε πρόσκληση και θα παραβρεθεί σε προσεχή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΕΑ για να ενημερώσει τους επαγγελματίες σε θέματα αρμοδιότητος του για την αγορά και την πάταξη της παραβατικότητας.

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…