Ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον Κορονοϊό: 38 νέα κρούσματα – 22 «ορφανά»

38 νέα κρούσματα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Συνολικά τα κρούσματα στη χώρα έφτασαν τα 228.

5052634 1

38 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν στην ενημέρωση του υπ. Υγείας για τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, από τον καθηγητή Παθολογίας – Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρη Τσιόδρα.

Συνολικά τα κρούσματα στη χώρα έφτασαν τα 228 ενώ μεγάλη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι 22 από τα κρούσματα είναι ορφανά. Χωρίς δηλαδή ιστορικό ιχνηλάτησης.

Επομένως, από τα 228 συνολικά κρούσματα τα 22 κρούσματα είναι άγνωστης προέλευσης, τα 57 νοσηλεύονται και 5 ειναι διασωληνωμένα. 8 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο. 

Σχδεόν το 50% των ασθενών είναι άνω των 65 ετών. Τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αθήνα, αλλά ασθενείς νοσηλεύονται και σε νοσοκομεία της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι 3400 δείγματα που εξετάστηκαν βρέθηκαν αρνητικά. 

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στις ουρές που παρατηρήθηκαν σήμερα σε σούπερ μάρκετ τονίζοντας ότι απαιτείται υπευθυνότητα και ο κόσμος να μη συνωστίζεται, αλλά να κρατά αποστάσεις για να μη μεταδοθεί ο κορονοϊός.

Υπενθυμίζεται ότι άλλοι δύο ασθενείς, που είχαν προσβληθεί από κορονοϊό, κατέληξαν, ανεβάζοντας στους τρεις τον αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα. Τελευταία θύματα ένας 67χρονος στη Ζάκυνθο και ένας 90χρονος στην Πτολεμαΐδα.