Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: 125 νεκροί – 55 νέα κρούσματα, 2.463 συνολικά στην Ελλάδα

55 νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην Ελλάδα να φτάνει τα 2.463. 

5052634 0 2

Από τα 2.463 κρούσματα, τα 574 συνδέονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ τα 1131 με ήδη γνωστό κρούσμα. Το 56% είναι άνδρες.

Σήμερα ανακοινώθηκαν άλλοι 4 νεκροί με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 125. Εξ αυτών οι 33 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η μέση ηλικία των ατόμων που εξέπνευσαν είναι τα 74 έτη. Το 90,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 χρόνων.

Παράλληλα, διασωληνωμένα σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 52 άτομα, 15 εκ των οποίων είναι γυναίκες. Το 85% του συνόλου έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα είναι άνω των 70 ετών.

Συνολικά 57 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο.

Στη χώρα μας έχουν ληφθεί συνολικά 59.241 κλινικά δείγματα.

«Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε»

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι δεν πρέπει επ΄ ουδενί να υπάρξει χαλάρωση. «Δεν θα ησυχάσουμε αν συνεχίσουμε έτσι, δεν είναι δυνατόν να χαλαρώνουμε», ανέφερε ο λοιμωξιολόγος.

Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα έως τις 4 Μαΐου

Παράταση των μέτρων περιορισμού της κίνησης έως τις 4 Μαΐου ανακοίνωσε το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε ότι μετά θα «ξεκινήσουμε τη μετάβαση σε μία νέα κανονικότητα».

Σκοπός, είπε ο κ. Πέτσας, δεν είναι να μείνουμε στη γυάλα αλλά να επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα. Η επιστροφή θα γίνει με σχέδιο, σταδιακά και συγκροτημένα. Τα απαγορευτικά μέτρα θα παραταθούν μέχρι τις 4 Μαίου.

Τα ίδια μέτρα που εφαρμόστηκαν το Πάσχα θα εφαρμοστούν και στο τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το πλαίσιο της άρσης των απαγορεύσεων και του ανοίγματος τομέων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Παράλληλα με το άνοιγμα των τομέων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής θα υπάρξει άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία των προσώπων. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη πώς θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων και αν θα είναι σταδιακά. Για τις μάσκες θα υπάρξουν διευκρινήσεις για τον τρόπο χρήσης τους.

Για τα σχολεία είπε πως «περιμένουμε την οριστική εισήγηση των ειδικών».«Η κατεύθυνση είναι ότι οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα ανοίξουν, θα πρέπει να δούμε την ιεράρχηση και τη σειρά» διευκρίνισε.

Είναι προϊόν φωτομοντάζ; Νέος σάλος με το πρώτο επίσημο πορτραίτο του πριγκιπικού ζεύγους της Δανίας

dania prigkipes

Είναι προϊόν φωτομοντάζ; Νέος σάλος με το πρώτο επίσημο πορτραίτο του πριγκιπικού ζεύγους της Δανίας

Συγκεκριμένα, πολλοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων σχολίασαν εντόνως ότι το πορτραίτο είναι προϊόν είτε φωτομοντάζ,…

Αυτή είναι η ιδανική διάρκεια για μια ταινία – «Λάθος» οι μεγάλες παραγωγές του Χόλυγουντ

pexels tima miroshnichenko 7991326

Αυτή είναι η ιδανική διάρκεια για μια ταινία – «Λάθος» οι μεγάλες παραγωγές του Χόλυγουντ

Μια νέα έρευνα απάντησε στο ερώτημα για το ποια είναι η ιδανική διάρκεια για μια…