Newsroom

Newsroom

Κορονοϊός: 136 νεκροί – 17 νέα κρούσματα, 2.534 συνολικά

17 νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας με τον συνολικό αριθμό στην Ελλάδα να φτάνει 2.534 τα κρούσματα. 43 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα. 

5072996

Από τα 2.534 κρούσματα, τα 580 συνδέονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ τα 1228 με ήδη γνωστό κρούσμα. Το 55,5% είναι άνδρες.

Σήμερα ανακοινώθηκαν άλλοι 2 νεκροί με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 136. Εξ αυτών οι 36 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η μέση ηλικία των ατόμων που εξέπνευσαν είναι τα 74 έτη. Το 90,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 χρόνων.

Παράλληλα, διασωληνωμένα σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 43 άτομα με μέση ηλικά τα 67 χρόνια, 11 εκ των οποίων είναι γυναίκες. Το 89% του συνόλου έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα είναι άνω των 70 ετών.

Συνολικά 65 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο.

Στη χώρα μας έχουν ληφθεί συνολικά 66.094 κλινικά δείγματα.

Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί πάνω από 3 εκατομμύρια κρούσματα με πάνω από 888.000 να έχουν γίνει καλά αλλά και 208.361 νεκρούς. 

Σχετικά με τα συμπτώματα που μπορεί να μας οδηγήσουν στην υποψία πως έχουμε τη νόσο, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι τοποθετήθηκε πρόσφατα επιτροπή επιστημόνων του ΠΟΥ και προσέθεσε κάποια περαιτέρω συμπτώματα.

Πλέον συμπτώματα θεωρούνται:

– Πυρετός,

– Βήχας (συνήθως ξηρός αλλά μπορεί και με απόχρεμψη),

– Λαχάνιασμα ή δυσκολία στην αναπνοή,

– Κρυάδες,

– Ρίγος (τρέμουλο),

– Μυαλγίες,

– Κεφαλαλγία,

– Πονόλαιμος,

– Ξαφνική απώλεια γεύσης ή όσφρησης.

Τα συμπτώματα εμφανίζονται 2-14 ημέρες μετά την έκθεση στον ιό, (συνήθως 3-7 ημέρες).

Χαρδαλιάς: Νέο στοίχημα από την επόμενη εβδομάδα, η κυκλοφορία με αυστηρούς όρους και κανόνες ατομικής προστασίας και σεβασμού των συμπολιτών μας

«Η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι ιδιαίτερη γιατί σε όλη τη διάρκειά της ισχύουν στο ακέραιο τα περιοριστικά μέτρα που έχουμε θέσει, όμως προετοιμαζόμαστε ταυτόχρονα εντατικά για την επόμενη ημέρα, για μια νέα καθημερινότητα με σταδιακή προσεκτική άρση μέτρων» τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε, η άρση των μέτρων θα πρέπει να μεταβάλλει και να μεταφέρει την προσωπική μας ευθύνη από το στοίχημα της μέχρι σήμερα παραμονής μας στο σπίτι, στο νέο μας στοίχημα από την επόμενη εβδομάδα, στην κυκλοφορία μας με αυστηρούς όρους και κανόνες ατομικής προστασίας και σεβασμού στους υπόλοιπους συμπολίτες μας.

Το πέρασμα της νέας φάσης θα εκτυλίσσεται κανονικά μέσα στους μήνες Μάιο και Ιούνιο, ώστε να υπάρξει σε κάθε κλάδο η κατάλληλη προετοιμασία.

Ο κανόνας είναι ότι τα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους ώστε να υπάρχει δυνατότητα να αξιολογείται συνεχώς η εξέλιξη της πανδημίας, κατέστησε σαφές.

Υπογράμμισε εκ νέου ότι ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα την Πρωτομαγιά, «άρα δεν υπάρχει δυνατότητα για εκδρομές».

Επίσης, ανέφερε ότι οι συγκεντρώσεις ανθρώπων για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπων. Σε αυτό το πλαίσιο, είπε πως οι συμβολικοί εορτασμοί της Πρωτομαγιάς με τήρηση κανόνων και αποστάσεων μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ενημέρωσε ακόμα ότι παρατείνεται η ισχύς των επιπλέον περιοριστικών μέτρων στον δήμο Μύκης Ξάνθης μέχρι τη Δευτέρα 4 Μαΐου, ενώ ανακοίνωσε ότι από αύριο το πρωί λήγουν και αίρονται τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που αφορούν στα περιοριστικά μέτρα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στην παραλία Πάτρας και στην παραλία Βόλου.

Καλλιάνος: Aπάντησε για τα «50 τηλέφωνα» στον Άδωνι – «Απηύδησα, τον πήρα να ρωτήσω πότε μπαίνει κάποιος στη ΜΕΘ» (video)

InCollage 20240430 131149736

Καλλιάνος: Aπάντησε για τα «50 τηλέφωνα» στον Άδωνι – «Απηύδησα, τον πήρα να ρωτήσω πότε μπαίνει κάποιος στη ΜΕΘ» (video)

«Του λέω "Άδωνι θα πεθάνει ο πατέρας μου" και μου λέει "Γιάννη δεν είμαι εγώ…

«Ποιος κυβερνά αυτό το υπουργείο κυρία Μενδώνη;» – Το αιχμηρό άρθρο της Δέσποινας Κουτσούμπα για τα αίσχη στην Ακρόπολη

Ακρόπολη

«Ποιος κυβερνά αυτό το υπουργείο κυρία Μενδώνη;» – Το αιχμηρό άρθρο της Δέσποινας Κουτσούμπα για τα αίσχη στην Ακρόπολη

«Τι πραγματικά συνέβη το Σάββατο στην Ακρόπολη;», η Δ. Κουτσούμπα αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο με…

«Γειά! Η πρώτη μέρα στο Μάλμε…» έγραψε σε ανάρτησή της η Σάττι – Oι φωτογραφίες μέσα από το ξενοδοχείο

439276989 18433263142018381 4774363085437372164 n

«Γειά! Η πρώτη μέρα στο Μάλμε…» έγραψε σε ανάρτησή της η Σάττι – Oι φωτογραφίες μέσα από το ξενοδοχείο

Η Μαρίνα Σάττι πραγματοποίησε την πρώτη της τεχνική πρόβα για τη Eurovision 2024 και μοιράστηκε…

Ουκρανία: Στις φλόγες το εμβληματικό «Κάστρο του Χάρι Πότερ» μετά από ρωσική επίθεση στην Οδησσό

2024 04 29 22 25 29

Ουκρανία: Στις φλόγες το εμβληματικό «Κάστρο του Χάρι Πότερ» μετά από ρωσική επίθεση στην Οδησσό

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Oleh Kiper δήλωσε ότι οκτώ από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, συμπεριλαμβανομένου…