Newsroom

Newsroom

Ενημέρωσε τον ΠτΔ ο Αλέξης Τσίπρας – Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο το πρωί της Tρίτης

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ενημέρωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με τις αποφάσεις του Eurogroup.

5730e6231dc524457d8b4745

«Ουσιαστικά κλείνει η πρώτη αξιολόγηση χωρίς πρόσθετα μέτρα στη βάση των προτάσεών μας», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στις το βράδυ της Δευτέρας, χαρακτήρισε ημερομηνία σημαντικών αποφάσεων την 24η Μαΐου, όταν και θα συνέλθει εκ νέου το Eurogroup, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει μία «πολύ θετική απόφαση» για την ελληνική οικονομία.

Ο κ. Τσίπρας στάθηκε και στο θέμα το χρέους, τονίζοντας ότι ξεκίνησε η συζήτηση για έναν οδικό χάρτη σχετικά με την ελάφρυνσή του.

Σημείωσε ότι θα είναι ένα μήνυμα τόσο για τους επενδυτές, όσο και για τους πολίτες που σήκωσαν το βάρος τα τελευταία χρόνια.

Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη στάση που κρατά, ενώ επιβεβαίωσε ότι συνομίλησε με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να τους ενημερώσει για την έκβαση του Eurogroup.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στάθηκε στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και στην αλληλεγγύη που καλούνται να επιδείξουν τα κράτη μέλη της Ε.Ε., υπενθυμίζοντας ότι η 9η Μαΐου είναι η ημέρα της Ευρώπης. Πρόσθεσε πως η Ελλάδα παραμένει αταλάντευτη στον πυλώνα της Ευρωζώνης και της Ε.Ε.

Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος είπε: «Η απόφαση αυτή είναι όλων δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας και της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε το πρωί της Τετάρτης να συγκαλέσει εκτάκτως το υπουργικό Συμβούλιο έτσι ώστε να ενημερωθούν οι υπουργοί για τις αποφάσεις του Eurogroup και να σχεδιαστεί το επόμενο κυβερνητικό βήμα.

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…