Έγγραφο Ράμμου προς τον Τσιάρα που ζητά να μάθει πώς θα ενημερώνονται οι πολίτες για τις υποκλοπές

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμος με έγγραφό του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρα ζητεί ενημέρωση σχετικά με την διαδικασία που θα ακολουθείται στο εξής για όσους αιτούνται να μάθουν αν υπήρξαν θύματα υποκλοπών.

adae 0

Έγγραφο στον υπουργό Δικαιοσύνης με το οποίο ζητά να ενημερωθεί για τη διαδικασία που προβλέπει ο νέος νόμος της κυβέρνησης για την διαχείριση αιτημάτων πολιτών για τυχόν υποκλοπές έστειλε ο Χρήστος Ράμμος. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ντογιάκος στην εγκύκλιό του, ανέφερε η ΑΔΑΕ δεν έχει καμία αρμοδιότητα να διαχειρίζεται τέτοιου είδους αιτήματα και πως σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία η αρμοδιότητα αυτή ανήκει πλέον σε Τριμελές Όργανο, το οποίο απαρτίζουν δυο εισαγγελείς και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ.

Στο έγγραφό του προς τον κ. Τσιάρα ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ αναφέρει λεπτομερώς τις διατάξεις της νομοθεσίας, η οποία αναθέτει αρμοδιότητα διαχείρισης των αιτημάτων πολιτών στο Τριμελές Όργανο και ζητά ενημέρωση προκειμένου, όπως τονίζει, να γνωρίζει την ακριβή διαδικασία για να αντιμετωπίσει τα αιτήματα που τυχόν υποβληθούν, καθώς πλέον η Αρχή στην οποία ο ίδιος προΐσταται, δεν έχει αυτή την αρμοδιότητα.

Μεταξύ άλλων στο έγγραφό του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ο κ. Ράμμος αναφέρει τα εξής:

«Δεδομένου ότι από την ως άνω διατύπωση του νόμου δεν προβλέπονται οι διαδικαστικές λεπτομέρειες εφαρμογής στην πράξη της διαδικασίας διαβίβασης εκ μέρους της Α.Δ.Α.Ε. του αιτήματος του θιγόμενου, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν θα υπάρχει κάποια ειδική γραμματεία στις ως άνω υπηρεσίες (Ε.Υ.Π. και Δ.Α.Ε.Ε.Β.) η οποία θα είναι αρμόδια να λαμβάνει το σχετικό αίτημα που θα διαβιβάζεται σε αυτήν από την Α.Δ.Α.Ε. Επίσης, θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε εν γένει όλες τις διαδικαστικές λεπτομέρειες που θα είναι απαραίτητες για την έναρξη εφαρμογής και την υλοποίηση της ως άνω διαδικασίας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Χρήστος Ράμμος».

Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

εκβιαστες1

Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες με τους αστυνομικούς τη στιγμή που εντοπίζουν μέρος των χρημάτων που…

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΕΣ 2

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

Ένα σύντομο, συγκλονιστικό μήνυμα για την Παλαιστίνη μοιράστηκαν χθες με χιλιάδες ανθρώπους οι Σκιαδαρέσες, στη…