Έγγραφο ντοκουμέντο αποδεικνύει ότι ο Μητσοτάκης γνώριζε για την εξαγωγή του Predator στη Μαδαγασκάρη

Δείτε το έγγραφο που αποδεικνύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε για την εξαγωγή του Predator στη Μαδαγασκάρη.

ΕΚ - Μητσοτακης

Έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα το documentonews.gr αποδεικνύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε για την εξαγωγή του Predator στη Μαδαγασκάρη.

Η αρχική αποκάλυψη περί εξαγωγής του Predator στη Μαδαγασκάρη είχε γίνει από τους «New York Times», οι οποίοι αποκάλυψαν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) –συγκεκριμένα, ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννης Σμυρλής– αδειοδότησε την εταιρεία Intellexa να εξαγάγει το κακόβουλο λογισμικό Predator στη Μαδαγασκάρη στις 15 Νοεμβρίου 2021.

Ειδικότερα, στο δημοσίευμα αναφέρεται πως «έπειτα από ερωτήσεις των New York Times, η ελληνική κυβέρνηση παραδέχθηκε πως έδωσε στην εταιρεία, Intellexa, άδειες για τη πώληση του Predator σε τουλάχιστον μία χώρα με ιστορικό καταπίεσης, τη Μαδαγασκάρη. Οι Times έχουν ακόμη στη κατοχή τους μια επιχειρηματική πρόταση της Intellexa για τη πώληση των προϊόντων της στην Ουκρανία, η οποία την απέρριψε».

«Η έρευνα των Times βασίστηκε στην εξέταση χιλιάδων σελίδων από ντοκουμέντων – συμπεριλαμβανομένων δικαστικών εγγράφων στην Κύπρο, απόρρητων κοινοβουλευτικών καταθέσεων στην Ελλάδα και μια μυστική έκθεση της στρατιωτικής αστυνομίας του Ισραήλ- όπως και συνεντεύξεις με δεκάδες δικαστικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους, ανθρώπους που εργάζονται σε υπηρεσίες της εφαρμογής του νόμου, επιχειρηματικούς παράγοντες και θύματα hacking σε πέντε χώρες», επισημαίνεται στην εκτενή έρευνα που φέρει τις υπογραφές των Ματίνα Στέβις Γκρίντνεφ (επικεφαλής του γραφείου των Βρυξελλών για την ΕΕ), Ρόνεν Μπέργκμαν, συντάκτη με έδρα στο Ισραήλ και Μαρκ Μαζέτι, ρεπόρτερ στην Ουάσινγκτον.

Επιπροσθέτως, ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, επιβεβαίωσε στους New York Times «πως το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου έδωσε δύο άδειες εξαγωγής στην Intellexa στις 15 Νοεμβρίου 2021». Ενώ ο ίδιος ανέφερε πως ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου «ξεκίνησε εσωτερική έρευνα μετά τις αναφορές στον εγχώριο τύπο».

Εδώ το έγγραφο ντοκουμέντο που αποδεικνύει ότι ο Μητσοτάκης γνώριζε για την εξαγωγή του Predator στη Μαδαγασκάρη

Σήμερα, το documentonews.gr φέρνει στη δημοσιότητα έγγραφο που αποδεικνύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε για την εξαγωγή του Predator στη Μαδαγασκάρη.

 

Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη: 24ωρη απεργία για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα

Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη: 24ωρη απεργία για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση για εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα

Έβρος: Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι πέντε αστυνομικοί για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών

Έβρος: Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι πέντε αστυνομικοί για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών

Πρόκειται για έναν ανθυπαστυνόμο και τέσσερις αρχιφύλακες, που προέρχονται και εξελίχτηκαν από την Υπηρεσία Συνοριακής…

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρόεδρο του ΟΣΕ και την επιτροπή αξιολόγησης

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρόεδρο του ΟΣΕ και την επιτροπή αξιολόγησης

Ποινική δίωξη άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας στα στελέχη του ΟΣΕ για το…