Ενές Καντέρ: Ο δικτάτορας Ερντογάν ζητάει να με συλλάβουν

Τη σύλληψη του μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ ζήτησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως γνωστοποίησε ο παίκτης των Blazers

kanter

Ο Ενές Καντέρ δεν μπορεί εδώ και χρόνια να επιστρέψει στη χώρα του και να δει τους δικούς του ανθρώπους, καθώς έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί ενάντια στις διώξεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το καθεστώς ανελευθερίας που επικρατεί στην Τουρκία, με αποτέλεσμα να βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο του Τούρκου προέδρου.

Σύμφωνα με όσα δημοσιοποίησε νωρίτερα ο Τούρκος παίκτης του ΝΒΑ μέσω twitter, ο Ερντογάν φαίνεται να προχώρησε ένα βήμα παρά πέρα από τις απειλές εναντίον του παίκτη των Blazers, καθώς, όπως αναφέρει, ζητήθηκε επίσημα η σύλληψή του από τον Τούρκο πρόεδρο, με τον Ερντογάν να επικαλείται την προσβολή της προσωπικότητάς του με αφορμή όσα έχει πει ο Καντέρ εναντίον των πράξεών του.

Ο Ενές Καντέρ, έσκισε και έκαψε το σχετικό δικόγραφο, όπως δείχνει στις φωτογραφίες που ανέβασε στο twitter και σημειώνει: «Ο δικτάτορας Ερντογάν με μηνύει και ζητάει τη σύλληψή μου επειδή τον προσέβαλα».

Ο Τούρκος μπασκετμπολίστας του NBA, μιλώντας στο Open, είπε σχετικά με την κίνηση του Ερντογάν να του στείλει δικόγραφο ζητώντας τη σύλληψή του: «Ο δικτάτορας Ερντογάν στην πραγματικότητα δεν πιστεύει ούτε καταλαβαίνει την έννοια της ελευθερίας λόγου. Με απειλεί με σύλληψη και λαμβάνει νομικά μέτρα εναντίον μου, επειδή λέει ότι τον προσβάλλω. Κι όλα αυτά σε έναν παίκτη του NBA, όπως εγώ».

«Φανταστείτε τι κάνει σε αθώους πολίτες που δεν έχουν τα ίδια προνόμια ή τη δύναμη που έχω εγώ» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στο καθεστώς ανελευθερίας που επικρατεί στην Τουρκία του Ερντογάν, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για τεράστια κατάχρηση εξουσίας και απόλυτη περιφρόνηση της ελευθερίας».

«Όσο θα συνεχίζει να καταπιέζει τους συμπατριώτες μου και παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα συνεχίζω να τον αντιμάχομαι και να φωνάζω εναντίον του. Αυτό μου δίνει όλο και περισσότερους λόγους για να βγαίνω μπροστά» είπε στο τέλος.

Ο Ενές Καντέρ, με αφορμή τη γιορτή της μητέρας την Κυριακή, είχες ποστάρει στο Twitter ένα συγκινητικό μήνυμα για τη μητέρα του, που εξ’ αιτίας του Ερντογάν, έχει να τη δει επτά χρόνια:

«Ευτυχισμένη ημέρα της μητέρας σε όλες τις απίθανες μαμάδες. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχουν περάσει 7 χρόνια από την τελευταία φορά που την είδα. Και δεν έχω καν μία φωτογραφία της για να την κοιτάξω. Όσα είμαι και όλα όσα ελπίζω να γίνω τα χρωστάω σε εσένα. Για τον κόσμο, είσαι η μητέρα μου, για εμένα είσαι ο κόσμος μου. Σε αγαπάω μαμά».

 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ