Ενεργοποιούνται οι Κάρτες Αλληλεγγύης για την αγορά τροφίμων

Σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουλίου ενεργοποιούνται οι Κάρτες Αλληλεγγύης που θα επιτρέψουν στους δικαιούχους - κατόχους να αγοράζουν τρόφιμα από καταστήματα που διαθέτουν μηχανήματα ανάγνωσης τραπεζικών καρτών (POS). Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου, θα πιστωθεί στις κάρτες το χρηματικό ποσό της πρώτης δόσης.

karta allileggyis

Σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουλίου ενεργοποιούνται οι Κάρτες Αλληλεγγύης που θα επιτρέψουν στους δικαιούχους – κατόχους να αγοράζουν τρόφιμα από καταστήματα που διαθέτουν μηχανήματα ανάγνωσης τραπεζικών καρτών (POS). Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου, θα πιστωθεί στις κάρτες το χρηματικό ποσό της πρώτης δόσης.

Η διανομή των καρτών από τα ΚΕΠ στους 145.360 δικαιούχους της επιδότησης σίτισης (συνολικά 349.826 άτομα), έχει αρχίσει από την περασμένη Τρίτη.

Το ποσό που δικαιούται ένα άτομο είναι 70 ευρώ, ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά 100 ευρώ, ενώ για κάθε επόμενο προστατευόμενο μέλος προστίθενται άλλα 30 ευρώ μέχρι του ποσού των 220 ευρώ που είναι και το πλαφόν για κάθε οικογένεια. Σημειώνεται πως το επίδομα σίτισης έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλη και στόχος είναι  τα αναδρομικά να δοθούν στους δικαιούχους μέχρι τον Οκτώβρη. 

Διευκρινίζεται πως αν οι δικαιούχοι δεν ξοδέψουν όλη τη δόση μέσα στον μήνα -οι δόσεις αναμένεται να είναι εννέα μηνιαίες- θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το υπόλοιπο της κάρτας τους τον επόμενο μήνα, μαζί με τα νέα πιστωμένα χρήματα. 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…