Ενεργειακή κρίση: Τα νέα μέτρα για τους λογαριασμούς ρεύματος και αερίου

Επανέρχεται η κυβέρνηση με νέα μέτρα μετά τις προηγούμενες εξαγγελίες για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που αποδείχθηκαν παυσίπονα

ΔΕΗ

Σε ανακοινώσεις νέων μέτρων για την αντιμετώπιση των ραγδαίων αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου προχώρησαν πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Κάνοντας λόγο για ένα φαινόμενο ευρωπαϊκής ενεργειακής κρίσης, που έχει χαρακτήρα οξύ αλλά συνάμα παροδικό, το κυβερνητικό επιτελείο ανακοίνωσε τα παρακάτω:

  1. Διπλασιάζεται η επιδότηση στην έκπτωση ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι το τέλος του έτους. Το κόστος της συγκεκριμένης κίνησης υπολογίζεται σε 326 εκατ. ευρώ.
  2. Ενισχύεται το επίδομα θέρμανσης με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης. Το επίδομα αυξάνει 36% για νοικοκυριά χωρίς τέκνα, κατά 49% για νοικοκυριά με ένα τέκνο και 59% για νοικοκυριά με δυο τέκνα. Το ελάχιστο επίδομα αυξάνει στα 100 ευρώ. Αναμένεται να ενισχυθούν ενα εκατομμύριο νοικοκυριά. Το κόστος είναι 168 εκατ. ευρώ. 
  3. Επιδότηση 18 ευρώ το μήνα σε όλους τους λογαριασμούς ρεύματος

  4. Ενώ, τέλος, οι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου θα δικαιούνται 24 ευρώ το μήνα

Τα δημοσιονομικό κόστος των νέων μέτρων ανέρχεται στα 500 εκατομμύρια ευρώ

 

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή