Ενεργειακή κρίση στην Ελλάδα: Εκτιμήσεις για 400.000 εντολές διακοπής ρεύματος σε νοικοκυριά

Αυτήν τη στιγμή οι αποκοπές ρεύματος είναι περίπου στις 285.000 από την αρχή του έτους, σύμφωνα με τον πρόεδρο των τεχνικών της ΔΕΗ

5478260

Περίπου 285.000 εντολές διακοπής ρεύματος έχουν εκδοθεί φέτος για καταναλωτές που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους “φουσκωμένους” λογαριασμούς του ρεύματος, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες μπορεί να ξεπεράσουμε και τις 400.000 εντολές διακοπής, σύμφωνα με τον πρόεδρο των τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστα Μανιάτη.

Αυτήν τη στιγμή οι αποκοπές ρεύματος είναι περίπου στις 285.000 από την αρχή του έτους. Είχαμε επισημάνει από τον Μάρτιο ότι μπορεί να ξεπεράσουμε τις 400.000, ενώ η κυβέρνηση μας έλεγε ότι δεν είναι αυτά τα νούμερα, ότι δε θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο, κι όμως πιστεύουμε ότι θα το ξεπεράσουμε και θα δημιουργηθούν σοβαρά ζητήματα το επόμενο διάστημα απέναντι σε όλους τους πολίτες, γιατί οι καταναλωτές αυτήν τη στιγμή προσπαθούν μέσα από διακανονισμούς να μεταφέρουν τα χρέη τους προς τα πίσω. Άρα θα συσσωρευθούν πολλά χρέη και θα φτάσουν στο σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν τίποτα”, ανέφερε ο κ. Μανιάτης μιλώντας στο Open.

Πρόσθεσε πως οι διακοπές ρεύματος αυξάνονται όσο περνάει ο καιρός. “Το βλέπουμε καθημερινά αυτό και βλέπουμε ότι οι πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν. Άρα ό,τι και να γίνεται, όσες επιδοτήσεις ρεύματος και να γίνονται, αν δε γίνουν σωστές κρίσεις από την κυβέρνηση απέναντι στους πολίτες και να χρησιμοποιούν έτσι όπως πρέπει το ενεργειακό, θα έχουμε σοβαρά προβλήματα σε όλους τους πολίτες”, υπογράμμισε.

Ο ίδιος τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει όχι να ρωτάει τους παρόχους τι τιμή θέλουν και να επιδοτεί το ρεύμα με δημόσιο χρήμα, αλλά να βάλει “κόφτες”, υπενθυμίζοντας πως αν καποιος πέρυσι τον Σεπτέμβριο πλήρωνε για ρεύμα 110 ευρώ, φέτος με τις νέες τιμές που ανακοινώθηκαν από τους παρόχους θα πληρώσει 790 ευρώ.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…