Ενενήντα τρία άτομα παραπέμπονται σε δίκη για τους στημένους αγώνες – Ο Μπέος ανάμεσά τους

Ο Αχιλλέας Μπέος νυν δήμαρχος Βόλου και άλλα 92 άτομα παραπέμπονται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Κατηγορούνται για εμπλοκή στην υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο την περίοδο 2008 έως 2011 και παραπέμπονται ύστερα από πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Πούλιου στο αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο.

1 971

Ο Αχιλλέας Μπέος νυν δήμαρχος Βόλου και άλλα 92 άτομα παραπέμπονται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Κατηγορούνται για εμπλοκή στην υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο την περίοδο 2008 έως 2011 και παραπέμπονται ύστερα από πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Πούλιου στο αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο.

Στην εισαγγελική πρόταση προς το Συμβούλιο Εφετών γίνεται αναφορά σε συνολικά 51 στημένους αγώνες, της επίμαχης περιόδου, σε όλες τις κατηγορίες (Super League, Football League , Κύπελο Ελλάδος) με την εμπλοκή παραγόντων του ποδοσφαίρου.
Ο εισαγγελέας αναφέρεται μεταξύ άλλων σε απειλές και εκβιασμούς για την χειραγώγηση αγώνων και «πονταρίσματα» μέσω του ΟΠΑΠ σε «στημένα παιγνίδια» που είχαν ως αποτέλεσμα την ζημιά του Οργανισμού.
Ο κ. Πούλιος με την περίπου 4100 σελίδων πρόταση του περιγράφει σωρεία εγκληματικών ενεργειών χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων, εκβιασμών και απειλών με τους δύο πρωταγωνιστές της μεγάλης υπόθεσης σε ρόλο συντονιστών ισάριθμων εγκληματικών οργανώσεων.

Οι κατηγορίες που ανά περίπτωση έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης κατ` επάγγελμα και συνήθεια, της εκβίασης με απειλή βλάβης του εξαναγκαζομένου, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της δωροδοκίας και δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.

Ο κ. Πούλιος ζητά από τους δικαστές του Συμβουλίου την απαλλαγή συνολικά 64 κατηγορουμένων ,μεταξύ των οποίων και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, κρίνοντας ότι δεν στοιχειοθετούνται σε βάρος τους οι αποδιδόμενες πράξεις.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…