Ενδιαφέρον από τις γαλλικές Total και Suez για επενδύσεις στην Ελλάδα

Έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας και της διαχείρισης υδάτων, εξέφρασαν οι επικεφαλής των γαλλικών εταιρειών Total και Suez, στο περιθώριο του ελληνογαλλικού φόρουμ, το οποίο διοργανώθηκε σήμερα, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και του Εμανουέλ Μακρόν.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Patrick Pouyanne, διευθύνων σύμβουλος της Total, υποστήριξε ότι το ενδιαφέρον της εταιρείας στην Ελλάδα εντοπίζεται σε τέσσερις κλάδους:

– Ο πρώτος αφορά τη διανομή των πετρελαϊκών προϊόντων και ειδικά την ναυτιλιακή βιομηχανία.

– Ο δεύτερος αφορά την έρευνα υδρογονανθράκων. «Έχουν υπάρξει ανακαλύψεις στο Ισραήλ, στην Αίγυπτο και στην Κύπρο και θέλουμε να κάνουμε έρευνες στην Ελλάδα και για το λόγο αυτό έχουμε καταθέσει αίτηση εξασφάλισης των σχετικών αδειών και για αυτό βρίσκομαι εδώ σήμερα» εξήγησε.

– Ο τρίτος αφορά τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. «Κοιτάμε πολύ σοβαρά τις δυνατότητες ανάπτυξης δραστηριοτήτων στην Ελλάδα για την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας, αιολικής και ηλιακής» τόνισε ο επικεφαλής της Total.

– Ο τέταρτος αφορά το γεγονός ότι η Ελλάδα θα καταστεί ένα είδος ενεργειακού κόμβου. «Με φυσικό αέριο να μεταφέρεται από την Αίγυπτο, από την Ρωσία, από την Τουρκία η Ελλάδα θα μπορούσε να καταστεί ένας σημαντικός ενεργειακός κόμβος για φυσικό αέριο» κατέληξε.

Σαφές επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, εξέφρασε και ο Jean Louis Chaussade, διευθύνων σύμβουλος (CEO) του Suez. 

Σχολιάζοντας το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης των εταιριών διαχείρισης ύδατος, επεσήμανε ότι «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αγοράσουμε το managment αυτών των εταιριών».

Όπως εξήγησε, «συνήθως μπορούμε να αγοράσουμε ένα μικρό ποσοστό των μετοχών, περί το 23% – 20%, αλλά αυτό που θέλουμε είναι να βελτιώσουμε τη διαχείριση, αυτό στο οποίο είμαστε καλοί».

Yπουργείο Ανάπτυξης: Βγήκαν «μαχαίρια» για τα πριμ παραγωγικότητας – Καταγγελίες ότι δόθηκαν σε «αρεστούς» και όχι «άριστους»

EK - Σκρεκας

Yπουργείο Ανάπτυξης: Βγήκαν «μαχαίρια» για τα πριμ παραγωγικότητας – Καταγγελίες ότι δόθηκαν σε «αρεστούς» και όχι «άριστους»

«Γιατί αποκλείονται υπάλληλοι με τη δικαιολογία ότι δεν προσφέρουν έργο και παρατηρείται το φαινόμενο να…

«Pietà» της Μάρθας Μπουζιούρη – Μία παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ για τις γυναικοκτονίες

«Pietà» της Μάρθας Μπουζιούρη – Μία παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ για τις γυναικοκτονίες

Η παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ, «Pietà», της Μάρθας Μπουζιούρη έρχεται στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του…