"Ενδεχόμενο νέου πακέτου στήριξης μέσα στην επόμενη διετία", δηλαδή νέο μνημόνιο

Αιχμάλωτη θέλουν οι δανειστές της την Ελλάδα για τα επόμενα τουλάχιστον 50 χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Reuters», οι ευρωπαίοι…

imf 2

Αιχμάλωτη θέλουν οι δανειστές της την Ελλάδα για τα επόμενα τουλάχιστον 50 χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Reuters», οι ευρωπαίοι σχεδιάζουν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, με επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων από τα 30 στα 50 χρόνια και περαιτέρω μείωση των επιτοκίων.

Στο σχετικό δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται ευρωπαίους αξιωματούχους, αναφέρεται ότι η Ελλάδα κατάφερε να επιστρέψει επιτυχώς στις αγορές, ωστόσο η χώρα δεν είναι ακόμα σε θέση να χρηματοδοτηθεί μόνη της. Τονίζεται, μάλιστα, πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί και νέο πακέτο στήριξης από την Ευρωζώνη μέσα στην επόμενη διετία, δηλαδή νέο μνημόνιο.

Σύμφωνα με το «Reuters», ένας από τους λόγους που η έκδοση του πενταετούς ομολόγου των 3 δισ. ευρώ κύλησε τόσο ομαλά είναι το γεγονός ότι οι επενδυτές σε μεγάλο βαθμό περιμένουν ότι θα υπάρξει νέα ελάφρυνση του χρέους. Το αν οι προσδοκίες αυτές θα επαληθευτούν, θα γίνει ξεκάθαρο αργότερα φέτος, πάντοτε με βάση το ίδιο δημοσίευμα.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…