Newsroom

Newsroom

Ένας χρόνος χωρίς τον Λουκιανό – Ήταν πάντα ένας φτωχός και μόνος καουμπόι

Ο Λουκιανός ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο για το ελληνικό τραγούδι. Με χιούμορ και ρομαντισμό, με πολιτική κριτική και καυστική ματιά πάνω στην πραγματικότητα, μας άφησε πολύ πιο φτωχούς εδώ και ένα χρόνο που λείπει από τη μουσική σκηνή μας.

5a7b50351dc524c6128b456a

Σε μία από τις τελευταίες συναυλίες του στο φεστιβάλ Αναιρέσεις, με ένα νεανικό κοινό που ήξερε όλα τα τραγούδια του απ’ έξω και τον ίδιο να το ευχαριστιέται, να κλείνει το μάτι, να φλερτάρει με τη νέα γενιά, πρόσφερε μεγάλες στιγμής συγκίνησης και ομορφιάς.

Ο Λουκιανός ήταν τα παιδικά μας χρόνια. Το πάρτυ στο οποίο δεν προλάβαμε να πάμε, οι συμβάσεις που η γενιά μας δεν θα υπογράψει, το μπλε τζην της εφηβείας μας, το ντροπή τέτοιο παιδί που ίσως κάποτε ακούσαμε, η κοροϊδία για τον μικροαστισμό που έχει ριζώσει για τα καλά μέσα μας.

“Είμαι και λίγο άσπρο-μαύρο. Δεν μ΄ αρέσουν τα γκρίζα τραγούδια. Χαρούμενα ή λυπημένα. Μου αρέσει τα τραγούδια να λειτουργούν με το πρώτο άκουσμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν σέβομαι τα πιο βραδυφλεγή που θα τα ανακαλύψει κανείς μετά από λίγο καιρό”, έλεγε ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξη. Οσο… ασπρόμαυρος και ήταν τελικά ο Λουκιανός, ο νεαρός από την Κυψέλη που έμπλεξε τις μουσικές και τους στίχους του με τις ζωές μας, μας λείπει για αυτό το μουσικό χρώμα που επιζητούμε και που δεν θα είναι ποτέ το ίδιο χωρίς αυτόν. Γιατί ήταν ο δικός μας Μικρός Ήρωας! 


Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…