Ένας στους πέντε Αθηναίους παρκάρει σε πεζόδρομους και ράμπες ΑΜΕΑ

Απίστευτο; Μάλλον όχι. Αληθινό; Προφανώς. Ένας στους πέντε Αθηναίους παρκάρουν σε πεζόδρομους και ράμπες ΑΜΕΑ.

591dbc851dc5240d078b463e

Αυτό ακριβώς επιβεβαίωσε η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, βεβαίωσε περισσότερες από 32.000 παραβάσεις τον Απρίλιο με στόχο την αντιμετώπιση της αντικοινωνικής στάθμευσης, την προτεραιότητα στον πεζό, καθώς και την τήρηση της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων για τον μήνα Απρίλιο του 2017, σε σύνολο 32.607 κλήσεων, το 18% αφορά αντικοινωνική στάθμευση και πιο συγκεκριμένα παρκάρισμα σε ράμπες ΑΜΕΑ, σε διαβάσεις πεζών, πεζοδρόμους, πλατείες και πεζοδρόμια. Το 58% των πινακίδων κυκλοφορίας που αφαιρέθηκαν τον Απρίλιο αφορούσαν παράνομη στάθμευση σε πεζόδρομο.

Λόγω περιπτώσεων ακραίας αντικοινωνικής στάθμευσης, η Δημοτική Αστυνομία τοποθέτησε δαγκάνες σε 123 οχήματα τα οποία ακινητοποίησε και στη συνέχεια απομάκρυνε με γερανό. Το 33% αφορούσε στάθμευση σε πλατείες, το 32% σε ράμπες για άτομα με κινητικές δυσκολίες, το 19% σε πεζοδρόμια, το 9% σε πεζόδρομους και το υπόλοιπο 7% σε άλλες παραβάσεις.      

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…