Ενας πολιτικός απατεώνας

Είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολιτικός απατεώνας; Ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε επ’ αυτού ρητά.

4c9cb982 0001 0004 0000 000001429684 w1600 r1.5 fpx31.33 fpy55 1

Ακολούθησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος φάνηκε να διαφωνεί με τον χαρακτηρισμό για λόγους πολιτικού σαβουάρ βιβρ, αλλά αμέσως μετά ανακοίνωσε για τη ΝΔ ότι «το κόμμα που ανήγαγε τη χυδαιότητα στην πολιτική σε επιστήμη, που κατηγορούσε για ψεύτη κάθε πολιτικό της αντίπαλο, που μιλούσε για προδότες και “εθνικά επιζήμια συμφωνία”, που κατέβαινε στα συλλαλητήρια και τώρα ψάχνει εισηγητή, που πολιτεύτηκε με fake news και λάσπη, που φέρει σχεδόν ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση του πολιτικού διαλόγου, δεν δικαιούται να κατηγορεί άλλους για χυδαιότητα ούτε να μιλάει για σοβαρότητα».
 
Δηλαδή τι είπε ακριβώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών; Οτι το κόμμα της ΝΔ ανήγαγε τη χυδαιότητα σε πολιτική επιστήμη και, όπως προκύπτει από τα ψέματα που αναφέρει ότι χρησιμοποίησε στην πολιτική, εξαπάτησε τον κόσμο. Είναι δηλαδή ένα κόμμα χυδαιότητας και εξαπάτησης. Είναι γεμάτο και με χυδαίους και με απατεώνες. Και αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αρχηγός τους, είναι επικεφαλής στη χυδαιότητα και την απατεωνιά.
 
Θεωρώ τη δήλωση του κυρίου Τσακαλώτου πολύ βαριά και προσβλητική, αλλά κυρίως άστοχη και ανώριμη πολιτικά, γιατί τσουβαλιάζει τους πάντες στο κόμμα της ΝΔ, αποδίδοντάς τους τέτοια χαρακτηριστικά. Δεν μπορείς να αποκαλείς ένα κόμμα και συλλήβδην τους ανθρώπους του χυδαίους και απατεώνες επειδή ο αρχηγός του ψεύδεται και επιχειρεί να το μετασχηματίσει σε μηχανισμό αδιάλειπτου ψέματος. Δεν είναι όλοι απατεώνες και δεν κάνουν όσα κάνει ο Μητσοτάκης.
 
Κι αφού αποδώσαμε
τα του Καίσαρος (ή του λόρδου) τω Καίσαρι, ας πάμε στον Μητσοτάκη.
 
Είναι τελικώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολιτικός απατεώνας; Λέει συνειδητά ψέματα, προσβλέπει στην εξαπάτηση ως μορφή πολιτικής και έχει πλήρη γνώση και κυρίως δόλο γι’ αυτό που κάνει; Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, δεν αναφερόμαστε στα συνήθη ψέματα που συνοδεύουν την πολιτική και επιστρατεύονται για να δικαιώσουν ή να αθωώσουν τον πολιτικό. Μιλάμε για την περίπτωση εκείνη όπου ο πολιτικός (εν προκειμένω ο Μητσοτάκης) κοιτάει την κάμερα και αραδιάζει γεγονότα που δεν είναι γεγονότα και αριθμούς που δεν υπάρχουν χωρίς να ντρέπεται ή να φοβάται την έκθεση.
 
Στο διάγγελμα της περασμένης Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού έθεσε το δίλημμα «lockdown ή προσωπική ευθύνη» (κατά το γνωστό «γράμματα κερδίζω, κορόνα χάνετε»), με ανησυχητική άνεση κοίταξε την κάμερα και ανακοίνωσε ότι υπάρχουν χίλιες ΜΕΘ. Λίγες ώρες μετά στο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε κοινή υπουργική απόφαση από την οποία φαίνεται πως δεν υπάρχουν ΜΕΘ γιατί παίρνονται μέτρα για ΝΑ δημιουργηθούν ΜΕΘ.
 
Ποιος πρωθυπουργός χώρας λέει τέτοιο ψέμα την ώρα που παίζεται ρώσικη ρουλέτα με τον θάνατο; Ποιος κοροϊδεύει τον κόσμο όχι με μια τζούφια πολιτική εξαγγελία, αλλά με τέτοιο αισχρό επικίνδυνο ψέμα;
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει ψέματα σε όλη την περίοδο της υγειονομικής κρίσης. Εμφανίστηκε ως σωτήρας που με τις επιλογές του μας έσωσε, ενώ απλώς τράβηξε χειρόφρενο στη χώρα. Είπε ψέματα μάλιστα ότι το έκανε για να προετοιμαστεί η χώρα, ενώ δεν υπήρξε καμιά αλλαγή ενίσχυσης στο δημόσιο σύστημα υγείας. Είπε ψέματα ότι θα άνοιγε τα σύνορα για τον τουρισμό παίρνοντας ταυτόχρονα μέτρα ασφάλειας. Δεν πήρε κανένα μέτρο. Εκανε ουσιαστικά εισαγωγή κορονοϊού, ενώ υποχώρησε από κάθε απαραίτητο μέτρο για την ασφάλεια. Η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη ομολόγησε ότι ανοίξαμε τα σύνορα χωρίς μέτρα ασφάλειας γιατί το απαιτούσε το τουριστικό πρακτορείο TUI. Αυτοί να κερδίσουν, εμείς να πεθάνουμε. Η πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Αθήνα απαντώντας ευγενικά σε μια διαμαρτυρία των κατοίκων της Σάμου για την αποχώρηση των Ολλανδών από το νησί είπε ότι αποχωρούν από τη χώρα γιατί δεν τηρούνται μέτρα ασφάλειας ούτε γίνονται τεστ.
 
Ο Μητσοτάκης είπε ψέματα
ότι περιφρουρεί την υγεία μας. Υπουργοί του, τα στελέχη του, οι σωτήρες μας θεωρητικά, συγχρωτίζονταν προκλητικά σε συναυλίες, εκκλησίες και ράσα επιλέγοντας ως πρώτο ζητούμενο την εξασφάλιση της εκλογικής πελατείας. Είπε ψέματα ότι κινείται με επιστημονικές νόρμες και τον αποκάλυψε ο φίλος του ηθοποιός Μαρκουλάκης, λέγοντας ότι άνοιξε τα θέατρα παρά τις αντιρρήσεις των επιστημονικών επιτροπών.
 
Λέει ψέματα δείχνοντας ότι οργανώνει την ενημέρωσή μας για την πανδημία, ενώ κατασκευάζει τη χειραγώγησή μας μέσα από τηλεοπτικά κανάλια και δημοσιογράφους οι οποίοι χαρτζιλικώνονται από τη νέα λίστα Πέτσα.
 
Τολμάει να λέει ψέματα ακόμη και απέναντι στους αριθμούς. Πάνω από εννιά νεαροί σε πλατεία συλλαμβάνονται και είναι επικίνδυνοι, αλλά οι ίδιοι νεαροί και δύο φορές τόσοι σε μια αίθουσα σχολείου είναι ασφαλές μάθημα.
 
Στα διαγγέλματά του ο Μητσοτάκης ανησυχεί για το κακό που έρχεται, αλλά το διαδίδει και το μεγαλώνει με τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, τους συρμούς των τρένων (μετρό και ηλεκτρικός), καθώς στα εν λόγω μέσα μαζικής μεταφοράς στριμώχνονται χιλιάδες άνθρωποι.
 
Εχει εξυπηρετήσει όλα τα μεγάλα συμφέροντα με το πρόσχημα του κορονοϊού, αλλά αφήνει να πεινούν οι καλλιτέχνες γιατί κατά την κυρία Μενδώνη είναι φορείς μαύρου χρήματος. Αν δεν τους φάει κάποιος φορέας του ιού, θα τους φάνε η Μενδώνη και η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
 
Λέει ότι θωρακίζει τη χώρα, αλλά έχει θωρακίσει τους φίλους και ημετέρους με ζεστό χρήμα μέσω αναθέσεων.
 
Ο Μητσοτάκης λέει ψέματα με την ίδια ευκολία που ανασαίνει και το χειρότερο είναι ότι τα πιστεύει. Κάθε διαγγελματική παρουσία του έχει δύο στοιχεία: την απόδοση ευθύνης στους πολίτες (λέει ψέματα δηλαδή ότι αυτοί φταίνε) και τις ψεύτικες διαβεβαιώσεις ότι κάνει τα πάντα για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κατάστασης. Η άνεση με την οποία κάνει και τα δύο, όπως επίσης και η ανάγκη που αισθάνεται να λέει τα ψέματα αυτοπροσώπως έχοντας την αυταπάτη ότι έτσι δημιουργεί σχέση εμπιστοσύνης ή προφίλ ηγέτη, δείχνουν στοιχεία παθογένειας.
 
Ενας πρωθυπουργός, ακόμη κι όταν έχει πάρει την απόφαση να εξαπατήσει τους πολίτες για να κερδίσει χρόνο, δεν είναι πρόθυμος να το κάνει ο ίδιος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το κάνει με χαρά και χωρίς ενδοιασμούς. Την ώρα που τελειώνει την επαφή με την κάμερα θεωρεί ότι έχει πετύχει. Οχι στην επίλυση του προβλήματος, αλλά στην εξαπάτηση. Η πολιτική του κουλτούρα είναι κουλτούρα εξαπάτησης των αγαθών υπηκόων, οι οποίοι για κάποιον λόγο πρέπει να χαίρονται και να πείθονται μόνο και μόνο που τον βλέπουν. Για τον ίδιο βέβαια και για τους επιτελείς του στο Μαξίμου γίνονται κάθε τρεις μέρες τεστ για τον κορονοϊό.

Πηγή: Documento #202

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Πειραίας: Aπίστευτο βίντεο ντοκουμέντο – 70χρονη έπεσε στη θάλασσα προσπαθώντας να πιάσει τη βαλίτσα της

Πειραιάς

Πειραίας: Aπίστευτο βίντεο ντοκουμέντο – 70χρονη έπεσε στη θάλασσα προσπαθώντας να πιάσει τη βαλίτσα της

Παρολίγο τραγωδία πήγε να συμβεί στο λιμάνι του Πειραιά με μια 70χρονη γυναίκα από τη…

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

4950603

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

«Εύχομαι τα παιδιά τους να μην τους δουν ποτέ όπως σε είδα εγώ. Ο Θεός…

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

kallianos copy 4

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

«Είναι στο αυτοκίνητο, κάνει βόλτες, δε μπορεί να ηρεμήσει, δεν τον χωράει ο τόπος. Δεν…

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

InCollage 20240425 140114310

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

«Θα ήθελα να μην αναφέρετε πάλι το όνομα ΤΕΜΠΗ ,δεν γνωρίζετε μην μιλάτε», τόνισε ο…