Ένας πιτσιρικάς όπως παλιότερα ένας εξωγήινος ενημέρωσε τον Μητσοτάκη για τον τρόπο προστασίας από τη φωτιά (video)

Στον απόηχο της τραγωδίας που έπληξε τη χώρα μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε για τις ευθύνες της κυβέρνησης. Τούτο βέβαια δεν είναι παράδοξο. Εντύπωση ωστόσο προκάλεσε το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να στηρίξει την επιχειρηματολογία του περί αδράνειας της Πολιτείας τις κρίσιμες στιγμές που η πυρκαγιά κατέκαιγε την ανατολική Αττική, επικαλέστηκε τη συνομιλία του με ένα παιδί το οποίο είδε στο νοσοκομείο Παίδων.

5b4f5d5c1dc5245b498b45ba 1

Θυμίζοντας δυστυχώς την επίκλησή του σε έναν εξωγήινο κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αλλαγή στην ταυτότητα φύλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «όταν επισκέφτηκα το νοσοκομείο Παίδων είδα έναν πιτσιρικά ο οποίος είχε μια σειρά από εγκαύματα, αλλά είχε διάθεση να μιλήσει, είχε πολύ καλή διάθεση. Μου είπε την εξής απλή κουβέντα. ‘’Κάηκα γιατί δεν φορούσα μπλούζα’’. Για πηγαίνετε να δείτε τους τραυματίες με εγκαύματα στο νοσοκομείο, στον Ευαγγελισμό, που πήγα εχθές. Χέρια-πόδια. Γιατί πολύ απλά οι άνθρωποι αυτοί δεν γνώριζαν ότι δεν βγαίνεις στη φωτιά χωρίς μπλούζα. Εάν προφτάσεις να βγεις στη φωτιά, βγαίνεις με με ένα μακρυμάνικο κατά προτίμηση βρεγμένο. Αυτό δεν τους το μάθαμε, δεν τους το εξήγησε κανείς. Και σίγουρα δεν τους το είπε κάποιος την ώρα της φωτιάς».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: «άλλη μεγάλη προτεραιότητα -και εκεί οι ευθύνες της Κυβέρνησης είναι ασυγχώρητες- είναι στην έγκαιρη ενημέρωση. Γιατί το 112 δεν έχει δουλέψει; Και γιατί, εν πάση περιπτώσει, και αν δεν δούλευε το 112, δεν βγήκε ένας χριστιανός στην τηλεόραση, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, να πει ‘φύγετε, φύγετε, όπως έκαναν στις φωτιές στην Καλιφόρνια. ‘’Δεν ελέγχουμε τη φωτιά. Φύγετε, πηγαίνετε στη θάλασσα. Και αν μπορείτε φορέστε και κάτι βρεγμένο για να μην καείτε’’. Δέκα δευτερόλεπτα χρειαζόταν για να γίνει αυτό. Και βέβαια αν είχαμε τη δυνατότητα να στείλουμε ένα SMS σε όλα τα κινητά των ανθρώπων που βρισκόντουσαν στην περιοχή, τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο εύκολα. Δεν το έκανε κανείς όμως. Ίσως κάποιοι δεν ήθελαν να βγουν στο ΣΚΑΪ, γιατί θεωρούσαν ότι το μέσο αυτό είναι εχθρικό προς την Κυβέρνηση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μας πληροφόρησε με άλλα λόγια πως αιτία της τραγωδίας είναι μεταξύ άλλων ότι κανένας δεν ενημέρωσε όσους βρίσκονταν στο Μάτι ότι έπρεπε να φορούν βρεγμένες κοντομάνικες μπλούζες. Και μην έχοντας, όπως και τότε με τον εξωγήινο, το πολιτικό σθένος να υποστηρίξει αυτό που ο ίδιος πιστεύει, το χρέωσε σε κάποιο παιδί που συνάντησε στο νοσοκομείο. Το χειρότερο όλων; Στην προσπάθειά του να στηρίξει και τον ΣΚΑΪ ο οποίος τον υποστηρίζει σθεναρά μεταδίδοντας ακόμη ψεύτικες ειδήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπονόησε ότι κάποιοι δεν ενημέρωσαν τους πολίτες γιατί δεν ήθελαν να βγουν στον σταθμό του Φαλήρου επειδή είναι εχθρικός προς την κυβέρνηση.


Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…