Newsroom

Newsroom

Ένας πατέρας φωτογραφίζει τις μοναδικές συνήθειες του αυτιστικού παιδιού του

Ένας στοργικός πατέρας και φωτογράφος, ο Thimothy Archibald, ξεκίνησε να καταγράφει τις μοναδικές συνήθειες του αυτιστικού παιδιού του με μία κάμερα προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τη διάγνωση και να κατανοήσει καλύτερα τον κόσμο του.

580391381dc52432078b4683

Και αυτό που ξεκίνησε ως μία απλή τεκμηρίωση της κατάστασης, μετατράπηκε σε ένα τρυφερό και συγκινητικό φωτογραφικό άλμπουμ, το οποίο ξεχειλίζει από παιδική φαντασία, αθωότητα και αγάπη. Η σειρά φωτογραφιών έχει μετατραπεί σε βιβλίο με τίτλο Echolilia.

Ο πατέρας έμαθε πολύ περισσότερα μέσα από αυτή τη διαδικασία για τις συνήθειες και τον χαρακτήρα του γιου του, ενώ παράλληλα αυτό το πρότζεκτ τους έφερε πολύ πιο κοντά. Ο επαγγελματίας φωτογράφος έπρεπε σε αυτή την περίπτωση να πάψει να έχει τον έλεγχο της κατάστασης και να δώσει χώρο και χρόνο στο παιδί να βγει μπροστά και να δείξει τον πραγματικό του εαυτό.

“Δεν θέλησα ποτέ ο Elijah να σκεφτεί ότι ήταν ένα παιδί σαν όλα τα άλλα. Ήθελα να αντιληφθεί τη διαφορετικότητα του και να το δει όλο αυτό ως ένα εργαλείο ζωής”, αναφέρει ο ίδιος ο φωτογράφος.  








Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…