«Ένας μήνας σας έμεινε»!

Το άλλοθι που έψαχναν το έχουν ήδη βρει... Οι φτωχές λαϊκές τάξεις το καταλαβαίνουν;

FS fylaki

Περπατούσαμε με τον φίλο μου τον Ραφαήλ, κουβεντιάζοντας χαλαρά περί υδάτων και ανέμων.  Καθώς περνούσαμε μπροστά από ένα γραφείο τελετών με τ’ όνομα: «Η αιωνία οδός, δεν έχει επιστροφή.», πετάχτηκε φουριόζος ο ιδιοκτήτης- επιχειρηματίας, κοίταξε τον Ραφαήλ και του είπε: «Ένας μήνας σας έμεινε! Άκουσες; Ένας μήνας σας έμεινε!» Ξαφνιάστηκα, ο φίλος μου που είναι ευγενικός άνθρωπος χαμογέλασε, τον χαιρέτησε και προχωρήσαμε. «Τι είναι τούτος ρε Ραφαήλ;»

«Είναι ο ιδιοκτήτης του οίκου». Ξαφνικά πάγωσα. Αναρωτήθηκα τι να εννοούσε ο τύπος; Ανατρίχιασα. Λες λόγω του ιδιαίτερου του επαγγέλματος να έχει κάποιες διαισθητικές ικανότητες και κάτι να προείδε; Μήπως ήθελε να μας προειδοποιήσει για κάτι; Ένας μήνας μας έμεινε… Κρύος ιδρώτας με έλουσε. Ο Ραφαήλ ήταν πιο ψύχραιμος.

«Σιγά να μην έχει ο Ταξιάρχης ιδιαίτερες διαισθητικές ικανότητες. Κάτι άλλο ήθελε να μας πει, αλλά τι;»

Ο Ταξιάρχης ανήκει στην κατηγορία «δεν μασά τα λόγια, τα λέει.» Μιά χαρά καταλάβαμε τι εννοούσε. Τον Σύριζα, τι άλλο;

Ο Μέγας Κικίλιας απαντώντας στον Ευκλείδη Τσακαλώτο είπε το γνωστό ευφυές: Όταν τρώς ένα λουκάνικο, άλλος δροσίζεται κι άλλος ζορίζεται. Φαντάζεστε αυτόν τον τύπο υπουργό; Ο γραμματέας ετεροδημοτών της Ν. Δ. ήθελε να προσλάβει την Κωνσταντίνα Κούνεβα, για να του καθαρίσει το γραφείο, τώρα που έμεινε εκτός ευρωβουλής. Άλλος κάνοντας «χιούμορ», ανακοίνωσε ότι θα συμπεριφερθούν σ’ αυτούς που δεν ψήφισαν Ν. Δ. σαν αιχμαλώτους πολέμου. Για καλό το είπε βέβαια.

Υποψήφιος του Πατούλη έκανε σεξιστικά σχόλια σε βάρος της Ρένας Δούρου.

Το ήθος στη ζωή έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του ανθρώπου, τις αρχές, τα πιστεύω, τη διαπαιδαγώγηση που έχει λάβει από την  οικογένεια του. Το ήθος στην πολιτική έχει να κάνει με την ιδεολογία του. Το ήθος ενός κόμματος είναι η συνισταμένη του ήθους των οπαδών του.

Η Ν.Δ. εσχάτως έχει αρχίσει και έχει «προβληματάκι.» Τι κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να τους «μαζέψει» και διέγραψε αυτόν που  ειρωνεύτηκε χυδαία την Κωνσταντίνα Κούνεβα. Φάνηκε καθαρά η λεωφόρος της εξουσίας και οι «σεμνοί» και «ταπεινοί» δεν μπορούν να συγκρατηθούν. Όσο κι αν πασχίζει υποκριτικά η ηγεσία της παράταξής τους.

Ο Ταξιάρχης είναι ένα δείγμα του τι έρχεται.  Είναι το πιο «αθώο» δείγμα. Ένας λαϊκός άνθρωπος, που έσπευσε με χαρά να μας ανακοινώσει τη λαχτάρα του να φύγει ο Σύριζα. Πώς θα αλλάξει η ζωή του Ταξιάρχη, είναι κάτι που θα το σκεφτεί μετά. Το πρόβλημα είναι όλοι αυτοί οι μεγαλόσχημοι της Ν. Δ που έρχονται μαζί με τις συγκεκριμένες πολιτικές τους. Βλέπουν το κράτος σαν ευκαιρία για «μπίζνες», για «κονόμα» των ιδίων, των «αθώων» συζύγων τους και των «φίλων» τους καναλαρχών, πού με τόσο πάθος και ανηθικότητα τους στήριξαν μέχρι τώρα. Μας το ανακοίνωσε θριαμβευτικά και  η Μιράντα Ξαφά, που ερμήνευσε τα αποτελέσματα των εκλογών, λέγοντας ότι ο λαός απέρριψε την «ταξική» πολιτική της κυβέρνησης, εννοώντας ότι απέρριψε την μεροληψία που έδειξε η κυβέρνηση, υπέρ των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Το άλλοθι που έψαχναν το έχουν ήδη βρει… Οι φτωχές λαϊκές τάξεις το καταλαβαίνουν;

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μαμαλάκης για Βέφα: «Λυπάμαι που στην ηλικία της θα ασχοληθεί με την πολιτική και με αυτό το κόμμα μάλιστα» (Video)

mamalakis alexiadou 2

Μαμαλάκης για Βέφα: «Λυπάμαι που στην ηλικία της θα ασχοληθεί με την πολιτική και με αυτό το κόμμα μάλιστα» (Video)

«Ένας κουρασμένος άνθρωπος τι μπορεί να προσφέρει στην πολιτική; Μέχρι και η μετακίνησή του είναι…

Zantac: Τεράστιες αποζημιώσεις 100 εκατ. δολαρίων μετά από 4.000 αγωγές στις ΗΠΑ – Συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο (Έγγραφα)

Zantac FAQs img

Zantac: Τεράστιες αποζημιώσεις 100 εκατ. δολαρίων μετά από 4.000 αγωγές στις ΗΠΑ – Συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο (Έγγραφα)

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η συμφωνία προβλέπει την καταβολή 25.000 δολαρίων σε κάθε χρήστη.

Βίσση για αντιδράσεις με συνέντευξη Καρβέλα: «Τι να τον δω; Αυτόν αγάπησα, αυτόν ερωτεύτηκα, αυτόν πιστεύω» (Video)

0359vissikareb0710

Βίσση για αντιδράσεις με συνέντευξη Καρβέλα: «Τι να τον δω; Αυτόν αγάπησα, αυτόν ερωτεύτηκα, αυτόν πιστεύω» (Video)

Τον ξαναγνώρισε ο κόσμος που δεν τον ήξερε, πρόσθεσε η τραγουδίστρια.