Newsroom

Newsroom

Ένας κουβάς ελιές «δώρο» του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας (video)

«Ηλίθιο άνθρωπο» χαρακτήρισε τον Χατζηδάκη εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ

5300853

Με έναν κουβά ελιές που πέταξαν στην πόρτα του υπουργείου, οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν τις …ευχαριστίες τους στον υπουργό Εργασίας που τους εξασφαλίζει ελεύθερο χρόνο μετά την εργάσιμη μέρα των 13 ωρών, ώστε να μπορούν να μαζεύουν τις ελιές τους.

Μάλιστα στην ομιλία του ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ δήλωσε ειρωνικά ότι οι διαδηλωτές εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, χαρακτηρίζοντάς τον «μεγάλο προστάτη της εργασίας», «σούπερ μαν της πολιτικής» και «ηλίθιο άνθρωπο». 

Ήρθε στην Ελλάδα από το Κεν, όπως είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ για να μας βρει χρόνο δύο ώρες τη μέρα να μαζεύουμε ελιές. «Το περίσσευμα των ελιών που μάζεψαμε ήρθαμε εδώ με ευγνομωσύνη να το δώσουμε στον υπουργό τον κ. Χατζηδάκη», είπε συγκεκριμένα, την ίδια ώρα που ένα άλλο μέλος του ΠΑΜΕ άδειαζε έναν κουβά ελιές στην πόρτα του υπουργείου.

 «Στείλτε για ελιές τον Χατζηδάκη, το 8ωρο ανήκει στον εργάτη», είναι ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν, σατιρίζοντας με αυτό τον τρόπο την άθλια κυβερνητική προπαγάνδα.  «Τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά, σταθερή δουλειά ζητάει η εργατιά», διαμηνύουν. 

Την απαίτηση των εργαζομένων να παρθεί πίσω το αντεργατικό τερατούργημα μετέφεραν εκπρόσωποι σωματείων, στην διάρκεια της σημερινής κινητοποίησης στο υπουργείο Εργασίας.

«Ξέρουμε καλά τι σημαίνει αυτό το νομοσχέδιο. Σημαίνει ότι πλέον όλοι οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν όπως οι εποχικοί στα ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό», κατήγγειλε ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων Αττικής, αναφερόμενος στη δουλειά 7 μέρες την εβδομάδα, χωρίς 8ωρο και μέρα ανάπαυσης.

«Ακούσαμε από τον υπουργό Εργασίας ένα χιλιοειπωμένο παραμύθι: Ότι η απελευθέρωση της κυριακάτικης αργίας θα φέρει νέες θέσεις εργασίας», σχολίασε η Ντίνα Γκογκάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ξεκαθαρίζοντας πως η δουλειά την Κυριακή έχει φέρει για τους εργαζόμενους στο Εμπόριο δουλειά επτά μέρες τη βδομάδα και ωράρια λάστιχο.

Σε απομόνωση των συνδικαλιστικών δυνάμεων που έχουν αναλάβει τον ρόλο των «βαστάζων» της κυβέρνησης, κάλεσε ο  Παναγιώτης Καλφαγιάννης, πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Τη φωνή των εργολαβικών εργαζομένων στην επιχείρηση “Invite” στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με στάση εργασίας και σήμερα, μετέφερε ο Κώστας Μαλινδρέτος.

«Με τη σημερινή δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου πέφτει κάθε φύλλο συκής, αν είχε μείνει τέτοιο», ξεκαθάρισε ο Αλέκος Περράκης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ. «Τώρα είναι ώρα αγώνα», τόνισε και κάλεσε στο αυριανό συλλαλητήριο.

Τους εργοδότες στην Ναυπηγοεπισκευη που σπεύδουν να αξιοποιήσουν τις διατάξεις για ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων για να βάλουν «στον πάγο» το αίτημα για υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης, κατήγγειλε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου.

Τη φωνή της με το αίτημα να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο ενώνει και η ΠΟΘΑ, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Κώστας Κεχαγιόγλου.

Στην πλαγιοκόπηση των εργασιακών δικαιωμάτων, και του δικαιώματος στην απεργία, αναφέρθηκε ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του  Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.

Κάλεσμα αγώνα απηύθυνε ο Βασίλης Παρασκευόπουλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…