Ένας Χρόνος Καραντίνα – Η Πανδημία ως Πολιτική από τους Support Art Workers (Video)

Ένα podcast από τον κλάδο που χτύπησε σκληρά η πανδημία και (κυρίως) η κυβερνητική πολιτική. 

kallitexnes support art workers

Η ανακοίνωση της συλλογικότητας: 

«Ένας χρόνος καραντίνα ή η πανδημία ως πολιτική» Η ιδέα μας για ένα podcast με θέμα – τίτλο “Ένας χρόνος καραντίνα” πέρασε από πολλά κύματα. Έτσι κι αλλιώς, το να επιχειρείς να καταγράψεις την ιστορία όταν αυτή εξακολουθεί να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια σου, ανατρέποντας την αμέσως προηγούμενή της καταγραφή, είναι ένα διάβημα απονεννοημένο.

Ποιο το νόημα ενός στεγνού χρονολογίου όταν όλοι μας βιώνουμε την κάθε ξεχωριστή μέρα αυτής της χρονιάς σαν μια διεσταλμένη αιωνιότητα; Κι όμως, όταν επιχειρήσαμε να συγκεντρώσουμε όλα τα γεγονότα αυτού του έτους, μήνα το μήνα, μας φανερώθηκε ολοκάθαρα αυτό που θα αποτελέσει το δεύτερο μισό του τίτλου αυτού του podcast: η πανδημία ως πολιτική. Στην έρευνά μας συνειδητοποιήσαμε πως πέρασε ένας χρόνος αφοπλιστικά πυκνός από κάθε άποψη. Ένας χρόνος που ακόμη και αν θα θέλαμε να ξεχάσουμε, δεν πρέπει να ξεχάσουμε. Ένας χρόνος γεμάτος με αριθμούς κρουσμάτων, με αριθμούς νεκρών. Αλλά και ένας χρόνος μεθοδευμένης απαξίωσης των εργαζομένων πάμπολλων κλάδων, στοχευμένης καταστολής, βίας, εγκλεισμού, προπαγάνδας, λογοκρισίας, καταπίεσης χωρίς όριο, αλλά όχι και χωρίς πλάνο. Κι όλα αυτά υπό τη σκέπη μιας απολύτως υπαρκτής πανδημίας η οποία ωστόσο την ίδια στιγμή έγινε η καταλληλότερη αφορμή και το ισχυρότερο όπλο στα χέρια μιας απολύτως ανίκανης και επικίνδυνης Κυβέρνησης. Αυτό το Podcast λοιπόν δημιουργήθηκε με την ελπίδα ότι δε θα ξεχάσουμε, δε θα παραδώσουμε το δικαίωμά μας στη δημοκρατία και στην ελευθερία, δε θα συνηθίσουμε το σκοτάδι και τη βία.

Αυτό το Podcast δημιουργήθηκε γιατί πιστεύουμε στην επόμενη μέρα. Η επόμενη μέρα έρχεται. Και θα μας βρει πιο αλληλέγγυ@ και πιο αποφασισμέν@ από την προηγούμενη.

“Είναι σαν να θέλησε η εξουσία να συλλάβει με κάθε κόστος τη γυμνή ζωή που παράγει, αλλά όσο και να προσπάθησε να την ιδιοποιηθεί και να την ελέγξει επιστρατεύοντας κάθε λογής μηχανισμούς —πλέον όχι μόνο εκείνους της αστυνόμευσης, αλλά και της ιατρικής και της τεχνολογίας— η ζωή πάντα της διέφευγε, διότι είναι εξ ορισμού ασύλληπτη. ” Τζόρτζιο Αγκάμπεν

1. Πανδημία 2. Αστοχίες 3. Νομοσχέδια 4. Πολιτισμός 5. Πού πήγαν τα λεφτά 6. Λογοκρισία 7. Πρόσφυγες 8. Ορόσημα 9. Καταστολή 10. Συλλογική δράση

 

 

Απόστολος Λύτρας: Απίστευτο θέατρο της ΕΛΑΣ και του δικηγόρου – Προσποιήθηκαν ότι φορούσε χειροπέδες (video)

profile player 960x540 18

Απόστολος Λύτρας: Απίστευτο θέατρο της ΕΛΑΣ και του δικηγόρου – Προσποιήθηκαν ότι φορούσε χειροπέδες (video)

Εξοργιστικό είναι το βίντεο που κυκλοφορεί από τη στιγμή που ο Απόστολος Λύτρας που πήγαινε…

Νέα Δημοκρατία: Ετοιμάζουν «ανταρσία» στην επανεκλογή Σακελλαροπούλου για ΠτΔ οι δυσαρεστημένοι βουλευτές;

6072414

Νέα Δημοκρατία: Ετοιμάζουν «ανταρσία» στην επανεκλογή Σακελλαροπούλου για ΠτΔ οι δυσαρεστημένοι βουλευτές;

Ο ανασχηματισμός φαίνεται ότι δεν άρεσε «μέσα» στη Νέα Δημοκρατία και η εκλογή Προέδρου της…

Κουτσελίνη: Απαντά μετά το σάλο και δεν παίρνει τίποτα πίσω – «Τίποτα από αυτά που με κατηγορείτε δεν στέκει» (video)

ζηνα

Κουτσελίνη: Απαντά μετά το σάλο και δεν παίρνει τίποτα πίσω – «Τίποτα από αυτά που με κατηγορείτε δεν στέκει» (video)

«Είδα αρκετά σχόλια όπου πήρατε κι απομονώσατε μία δική μου φράση, θέλοντας να με επικηρύξετε»,…