Ένας χρόνος επιτυχίες

Χθες συμπληρώσαμε έναν χρόνο επιτυχιών της κυβέρνησης, που δεν διστάζει ακόμη και να πανηγυρίσει για τον αριθμό των νεκρών

Πέτρος Κατσάκος 27/02/2021 | 11:35

Ήταν 26 Φεβρουαρίου του 2020 όταν ο υπουργός Υγείας ανακοίνωνε την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα και διαβεβαίωνε τους πολίτες ότι η κυβέρνηση ήταν απόλυτα προετοιμασμένη και κανένας λόγος ανησυχίας και πανικού δεν συνέτρεχε. Παρά την πολιτική σιγουριά για την εξέλιξη και την αντιμετώπιση της πανδημίας από το επιτελικό μας κράτος, σήμερα, και έναν χρόνο μετά, οι πολίτες, σύμφωνα με έρευνα, δηλώνουν ότι ο κορωνοϊός ανέτρεψε τη ζωή τους, νιώθουν κούραση και αγανάκτηση, ενώ βλέπουν ότι θα περάσουν αρκετά χρόνια πριν συνέλθουν από τις οικονομικές συνέπειες της υγειονομικής αυτής κρίσης.

Έναν χρόνο μετά, με την χώρα να μετρά 190.000 κρούσματα και 6.400 θανάτους, μόνο προετοιμασμένη δεν φαίνεται να ήταν η κυβέρνηση, που φρόντισε να εξανεμίσει με τον πλέον προκλητικό και ανεύθυνο τρόπο τα όσα θετικά αποτελέσματα είχε το πρώτο lockdown όσον αφορά την αναχαίτιση της πανδημίας. Η διαχείριση της κρίσης αμέσως μετά την υποχώρηση του πρώτου κύματος απέδειξε ότι είχαμε να κάνουμε με μια άκρως επικίνδυνη κυβέρνηση, που, αντί να προχωρήσει σε άμεσες και ουσιαστικές κινήσεις τόσο στην ενίσχυση του ΕΣΥ όσο και στην προστασία των πολιτών στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αρκέστηκε σε επιφανειακές και επικοινωνιακές φούσκες καθησυχασμού και παραπλάνησης της κοινής γνώμης, με αποτέλεσμα η χώρα να χτυπηθεί επώδυνα από ένα δεύτερο κύμα και να περιμένει με αγωνία τον ενδεχόμενο ερχομό ενός ακόμη πιο επικίνδυνου τρίτου κύματος.

Έναν χρόνο αγωνίας, φόβου και ανασφάλειας συμπληρώσαμε χθες.  Έναν χρόνο ατομικής ευθύνης όλων των άλλων εκτός των κυβερνόντων.  Έναν χρόνο επιτυχιών της κυβέρνησης, που δεν διστάζει ακόμη και να πανηγυρίσει για τον αριθμό των νεκρών θεωρώντας τον μικρότερο σε σχέση με άλλες χώρες, οι οποίες δεν ήταν τόσο προετοιμασμένες όσο η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πηγή: Αυγή