Ένας χρόνος από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής: Mεγάλη συγκέντρωση και αντιφασιστική πορεία

Mαζικές αντιφασιστικές πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη βρίσκονται σε εξέλιξη για την επέτειο ενός χρόνου από την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Πλήθος κόσμου στην Αθήνα συγκεντρώθηκε στο Εφετείο, όπου πέρυσι πάρθηκε η απόφαση για την καταδίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης. 

5393766 0

Για την πορεία που ξεκίνησε από το εφετείο απηύθυναν κάλεσμα η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, το ΜέΡΑ25, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σχεδόν όλες οι οργανώσεις-συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται είναι «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί» και  «Και τώρα, και πάντα, και όπως το 40, τη φτώχεια και το φασισμό θα πολεμάμε πάντα»

Επιπλέον, κάλεσμα στην Ομόνοια απηύθυναν σωματεία και φορείς που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και έχει ξεκινήσει η πορεία με συνθήματα ««Μπλόκο στους φασιστες σε κάθε γειτονιά στα σχολεία και τις σχολές» και «Στους εφοπλιστές κάνουν τις πλάτες, τα φασιστομουτρα, οι μαχαιροβγάλτες».

Στην πορεία βρίσκεται και η Μάγδα Φύσσα, η οποία προέβη και στις εξής δηλώσεις:
«Είναι μια ιστορική μέρα σήμερα. Όλοι θυμόμαστε την περσινή μέρα. Το μεγαλείο εκείνης της ημέρας, που θα μείνει στη μνήμη όλων μας. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι τελειώσαμε. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ο αγώνας συνεχίζεται. Εμείς έχουμε μπροστά μας ένα εφετείο και από το βλέπουμε ξαναβγήκαν πάλι στους δρόμους και έχουμε ξανά πάλι περίπου τα ίδια πράγματα. Ελπίζω ότι οι αρμόδιοι θα το λάβουν σοβαρά υπόψη τους. Ένα χρόνο μετά το μήνυμα είναι ίδιο όπως και τότε. Ο αγώνας συνεχίζεται. Δεν σταμάτησε τίποτα και δεν τελείωσε τίποτα».

 

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή