Ένας εντυπωσιακός καταρράκτης μεταμορφώνει το ανάκτορο των Βερσαλλιών (ΦΩΤΟ)

Ένας εντυπωσιακός καταρράκτης που φαίνεται να προέρχεται από μία... αόρατη πηγή είναι αρκετός για να προσελκύσει τα βλέμματα και τους επισκέπτες στον κήπο του ανάκτορου των Βερσαλλιών.

575979ea1dc5247c588b45b3

Μία έξυπνη και θεαματική καλλιτεχνική πρωτοβουλία από τον Olafur Eliasson που εκτείνεται και στις λαμπερές αίθουσες του διάσημου αξιοθέατου της Γαλλίας. Τρία υπαίθρια έργα που περιστρέφονται γύρω από το νερό και κάποιες εντυπωσιακές εσωτερικές δημιουργίες συνθέτουν μία προσπάθεια μεταμόρφωσης του παλατιού με σύγχρονες καλλιτεχνικές προσθήκες, οι οποίες ωστόσο δεν θα αλλοιώνουν τον χαρακτήρα και την αίγλη του.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης αναφέρει για το έργο: «Οι Βερσαλλίες που έχω ονειρευτεί δίνουν δυνατότητες σε όλους. Προσκαλεί τους επισκέπτες να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο της εμπειρίας τους αντί να θαμπώνονται απλώς από το μεγαλείο. Οι θεατές πρέπει να χρησιμοποιούν τις αισθήσεις τους, να αγκαλιάζουν το απροσδόκητο, να βιώνουν το τοπίο μέσα από την κίνησή τους».

Εκτός από τον καταρράκτη, υπάρχει ένα πέπλο ομίχλης και καθρέφτες στον εσωτερικό χώρο, που ρίχνουν αντανακλάσεις για να ξεγελάσουν το μάτι. Το έργο που θα βρίσκεται στις Βερσαλλίες μέχρι τον Οκτώβριο του 2016 παίζει με τη φαντασία, προσκαλώντας τους επισκέπτες να αλληλεπιδράσουν με το διάσημο μνημείο και να δώσουν νέα πνοή στο επιβλητικό τουριστικό αξιοθέατο.  







Συγκλονίζουν οι γονείς της Σάνι Λουκ: «Είναι ακόμη όμορφη, μοιάζει σαν ζωντανή»

Συγκλονίζουν οι γονείς της Σάνι Λουκ: «Είναι ακόμη όμορφη, μοιάζει σαν ζωντανή»

Η σορός της κόρης τους που δολοφονήθηκε από τη Χαμάς επέστρεψε στο Ισραήλ και θα μπορέσουν πλέον να την…

Βρήκε πάλι κάποιον να τα «φορτώσει» ο Μητσοτάκης για τον «Ευαγγελισμό» (video)

Βρήκε πάλι κάποιον να τα «φορτώσει» ο Μητσοτάκης για τον «Ευαγγελισμό» (video)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλυψε απόλυτα τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον διοικητή του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για…