Toυ Γιάννη Ουτμπούτογλου

Ένας άνθρωπος που ήτανε ροκάνα

Μερικοί άνθρωποι έχουν ανάγκη το ντόρο γύρω από το όνομά τους, έστω κι αν πρόκειται για ξηρό ήχο από ξύλινα κρόταλα. Αρκεί ο κόσμος να στραφεί προς τη μεριά τους. Η περίπτωση του Π. Τσατσόπουλου, είναι μία τέτοια.

4359759

Επιθυμεί να προσελκύει την προσοχή του κοινού. Την έχει ανάγκη ώστε να επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει. Εν ολίγοις δεν είναι σημαντικός για τους άλλους, αλλά οι άλλοι είναι οπωσδήποτε σημαντικοί γι’ αυτόν. Άρα όποιος και να το καλέσει θα πάει, ακόμα κι αν πρόκειται για την ακροδεξιά ΝΔ. Όσο για τον ισχυρισμό του ότι οι απόψεις του είναι μειοψηφικές εντός ακροδεξιάς ΝΔ, είναι ένα ψέμα εσωτερικής κατανάλωσης, ίσα για να κρατήσει εντός του τα προσχήματα. Απλούστα, κοινό να είναι κι ό,τι να ΄ναι. Και επί ματαίω επικαλείται ατάκες του Τσώρτσιλ. Διότι ιδέες δεν διαθέτει. Μονάχα μια μεγάλη ιδέα έχει, για τον εαυτό του, και σε αυτή παραμένει πιστός.

Ο Π. Τσατσόπουλος ήταν μια επιτυχία του Σύριζα, αντίστοιχη με αυτή του ανεκδιήγητου Γρηγόρη Ψαριανού. Στην προσπάθειά του να ξανοιχτεί ο Σύριζα, άνευ εμπειρίας να διαβάζει ανάμεσα στις γραμμές, βρήκε και σε υφάλους. Έτσι θρόνιασε εντός του κοινοβουλίου δύο πολιτικά προβληματικές περσόνες. Αλλιώς αυτοί οι δύο δεν θα είχαν βρεθεί εντός βουλής.

Με το καλημέρα σας στη δημόσια σκηνή ο Τσατσόπουλος ενημέρωσε την κοινωνία ότι έχει βατέψει τη μισή Αθήνα. Αυτή η κορυφαία ατάκα τον συνοδεύει πλέον περισσότερο κι από τίτλο βιβλίο του. Κι από τότε, μέχρι σήμερα, παραμένει ένα περιστρεφόμενο άτομο πέριξ του εαυτού του, χωρίς πραγματικό επίτευγμα χρήσιμο στην κοινωνία. Έτσι είναι! Όταν διακατέχεσαι από τη μεγαλοπρεπή αίσθηση της αυτο-σημασίας, απορροφάσαι από τον εαυτό σου και φράσσεται η δίοδος που οδηγεί από το ατομικό στο συλλογικό. 

Το ερώτημα λοιπόν που τον μετακινεί στην ακροδεξιά ΝΔ, δεν είναι τι είναι καλύτερο για τους άλλους ανθρώπους αλλά τι είναι καλύτερο γι’ αυτόν. Η εποχή μας βλέπετε βάζει ψηλά τη φήμη ως αξία, πόσο μάλλον αν αυτή θρέφει την ύπαρξή σου. 

Η κοινωνία είναι αρκούντως συμπλεγματική άρα είναι ικανή να ψηφίσει έναν τύπο μόνο και μόνο επειδή έχει βατέψει τη μισή πρωτεύουσα. Με αυτή την έννοια ψηφοθηρικά ο Τσατσόπουλος μια χρησιμότητα έχει για τη ΝΔ που επενδύει στα πρωτόγονα εθνικιστικά, θεοκρατικά, ρατσιστικά. Γιατί όχι και στις πρωτόγονες γενετικές ορμές. Οπότε, φώτα κάμερα, πάμε!
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αποκαλυπτικό βίντεο καταγράφει το λιμάνι της Σαντορίνης κατά την «απόβαση» τουριστών – Απίστευτες εικόνες

σαντορινη

Αποκαλυπτικό βίντεο καταγράφει το λιμάνι της Σαντορίνης κατά την «απόβαση» τουριστών – Απίστευτες εικόνες

Η εικόνα που δημιουργείται στο λιμάνι της Σαντορίνης επιβεβαιώνει την έλλειψη μέριμνας και υποδομών για…

Οι 15 περιοχές που σημείωσαν ρεκόρ θερμοκρασίας: Το Meteo συγκρίνει τον περσινό καύσωνα με τον φετινό

meteo καύσωνας

Οι 15 περιοχές που σημείωσαν ρεκόρ θερμοκρασίας: Το Meteo συγκρίνει τον περσινό καύσωνα με τον φετινό

Δείτε τα γραφήματα και τα αποτελέσματα του Meteo για τον καύσωνα του 2023 και αυτόν…

Πάτρα: Δεύτερη έγκυος παρουσίασε επιπλοκή και πέθανε το βρέφος της – Στην ίδια κλινική με την 38χρονη που πέθανε χθες

pregnant 2640994 1280

Πάτρα: Δεύτερη έγκυος παρουσίασε επιπλοκή και πέθανε το βρέφος της – Στην ίδια κλινική με την 38χρονη που πέθανε χθες

Ένα δεύτερο σοκαριστικό περιστατικό έγινε στην Πάτρα μέσα σε λίγες ώρες με έγκυο να χάνει…