Ένας ακόμη "γαλάζιος" υποψήφιος: Η Νέα Δημοκρατία δεν απευθύνεται μόνο στους έχοντες και κατέχοντες

Λέγεται Σαράντος Ευσταθόπουλος, είναι μόλις 33 ετών και μέλος της κεντρικής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, ο οποίος διετέλεσε και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά επί θητείας Βασίλη Μιχαλολιάκου. Μετά τους Μητσοτάκη, Τζιτζικώστα και Πανέττα δήλωσε κι αυτός υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

cover
NewsRoom 28/09/2015 | 16:21

Λέγεται Σαράντος Ευσταθόπουλος, είναι μόλις 33 ετών και μέλος της κεντρικής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, ο οποίος διετέλεσε και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά επί θητείας Βασίλη Μιχαλολιάκου. Μετά τους Μητσοτάκη, Τζιτζικώστα και Πανέττα δήλωσε κι αυτός υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Επιθυμεί μάλιστα την επανασύνδεση του κόμματος με την κοινωνία και την ανάδειξη των αυτοδημιούργητων νεοδημοκρατών.

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή του κου. Ευσταθόπουλου

Σήμερα που κλείνω τα 33, πήρα τη σημαντική απόφαση, με πλήρη συναίσθηση των ορίων των δυνάμεων και των δυνατοτήτων μου, με απόλυτη ταπεινοφροσύνη και δίχως ίχνος αυταρέσκειας, σεβόμενος όλα τα στελέχη της ΝΔ, από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο, με ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΤΟΧΟ να σταλεί ΕΠΕΙΓΟΝ & ΣΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΑ, εντός και εκτός ΝΔ.

Δηλώνω την πρόθεσή μου να συμμετέχω ενεργά στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου της ΝΔ.

Η Νέα Δημοκρατία:
1. ΔΕΝ απευθύνεται μόνο στους έχοντες και κατέχοντες.
2. ΔΕΝ είναι κόμμα μόνο για οικογένειες από μεγάλα πολιτικά και επιχειρηματικά τζάκια.
3. ΔΕΝ απαρτίζεται μόνο από μέλη που ζουν στις πλέον ακριβές συνοικίες των μεγάλων αστικών κέντρων.
4. ΔΕΝ προϋποθέτει να κλείσεις τα 60 για να σταδιοδρομήσεις πολιτικά και να προσφέρεις στον τόπο σου από θέσεις ευθύνης.
5. Δεν είναι κόμμα 60άρηδων και μόνο, βολεμένων, άεργων ή ανεπάγγελτων, όπως στρεβλά έχει "περάσει" στην κοινωνία!
6. Πιστεύει ακόμα σε αρχές, αξίες και ιδανικά όπως η πατρίδα, η θρησκεία και η οικογένεια, ιδιαιτέρως δε τώρα που πλήττονται βάναυσα. ΑΛΛΩΣΤΕ αυτά τα κατασυκοφαντημένα ιδανικά κράτησαν την κοινωνία μας όρθια στα πέτρινα χρόνια της κρίσης.
7. Έχει στις τάξεις της και αυτοδημιούργητους ανθρώπους, που εργάστηκαν και εργάζονται σκληρά και κατάφεραν να πετύχουν ξεκινώντας από το μηδέν (αυτοί αποτελούν τη σημαντική πλειοψηφία).
8. Πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα και πάλι με την κοινωνία, ιδίως δε με τη νέα γενιά!!!
9. Πρέπει να αλλάξει "πρόσωπο", κάτι που συνεπάγεται και αλλαγή φυσικών προσώπων, τα οποία πλέον η κοινωνία καλώς ή κακώς δεν αποδέχεται.
10. Πρέπει να αναγεννηθεί είτε αυτό προϋποθέτει συναίνεση και σύμπνοια είτε ρήξη με το χθες και το σήμερα... Εάν θέλει να έχει αύριο. Εάν θέλουμε η πατρίδα μας να έχει αύριο.
Για να αλλάξει η ΝΔ πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς.
Για να αλλάξουμε εμείς πρέπει να έχουμε τη διάθεση και το κουράγιο να το πράξουμε.
Για να το πράξουμε πρέπει να μην έχουμε απογοητευτεί από τις άκαρπες προσπάθειες δεκαετιών.
Για να μην έχουμε απογοητευτεί, πρέπει κατά κανόνα να είμαστε νέοι, που ακόμα ονειρευόμαστε πως θα αλλάξουμε τον κόσμο όλο...

Με αισιοδοξία,
Σαράντος Ευσταθόπουλος.