Newsroom

Newsroom

Έναρξη για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες της Πάτρας

Με το μήνυμα «φιλία, αγάπη, συναδέλφωση» δόθηκε την Κυριακή (25/8) η εκκίνηση των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων.

unnamed

Μία λαμπρή, φαντασμαγορική και γεμάτη από συμβολισμούς Τελετή Έναρξης, άνοιξε την αυλαία των Αγώνων στο κεντρικό γήπεδο της εγκατάστασης «Άρτεμις», όπου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο.

Την έναρξη των Αγώνων κήρυξε  ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, παρουσία του Πρίγκηπα Αλβέρτου του Μονακό. Λόγους απήυθηναν ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Νίκος Παπαδημάτος και ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Αμάρ Αντάντι.

Toυς καθιερωμένους όρκους έδωσαν για λογαριασμό των αθλητών/αθλητριών η αρχηγός της Εθνικής ομάδας του μπιτς χάντμπολ Βασιλική Σκαρα και εκ μέρους των διαιτητών/κριτών ο εκ Πατρών ορμώμενος Δημήτρης Καραμπουρνιώτης (μπιτς τένις).

Άγημα της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου μετέφερε στον αγωνιστικό χώρο τις σημαίες της Ελλάδας και των Μεσογειακών Αγώνων, ενώ τα προερχόμενα από 26 χώρες τριών ηπείρων, νιάτα της Μεσογείου παρέλασαν με υπερηφάνεια στέλνοντας παντού τα μηνύματα της ειρήνης, της φιλίας, της συναδέλφωσης και του αθλητικού πνεύματος. Σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής ήταν η αθλήτρια Αγγελική Ανδριοπούλου.

Περισσότεροι από 35 καλλιτέχνες (τραγουδιστές, μουσικοί, χορευτές, ακροβάτες κ.ο.κ.) συμμετείχαν στην Τελετή Έναρξης της πολυαθλητικής και πολυπολιτισμικής διοργάνωσης.

Οι συμβολισμοί και οι σημειολογικές παραπομπές αναδείχθηκαν με ένταση και με έμφαση καθ’ όλη τη διάρκεια της Τελετής. Η βασική ιδέα του σεναρίου στηρίχθηκε στη σχέση της πόλης και της διοργάνωσης με το νερό και την άμμο που αποτελούν τα κυρίαρχα στοιχεία των Αγώνων.

To καλλιτεχνικό κομμάτι της Τελετής Έναρξης είχε ως επίκεντρο ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο, με σημεία αναφοράς την εξάπλωση και τη διασπορά της διοργάνωσης και με όχημα μια μπάλα που παραπέμπει στο απλούστερο παιδικό παιχνίδι…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…