Ενάντια στη "μικρή ΔΕΗ" και ο Δήμος Μεγαλόπολης μαζί με κοινωνικούς φορείς

Την έντονη διαφωνία τους για τα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με την «μικρή ΔΕΗ», εκφράζουν ο Δήμος Μεγαλόπολης, τα σωματεία…

dei12

Την έντονη διαφωνία τους για τα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με την «μικρή ΔΕΗ», εκφράζουν ο Δήμος Μεγαλόπολης, τα σωματεία εργαζομένων, στο λιγνιτικό κέντρο της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, το Σωματείο Συμβασιούχων 8μηνιτών ΔΕΗ Μεγαλόπολης, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεγαλόπολης, ο Σύλλογος Επισκευαστών μηχανημάτων & αυτοκινήτων Μεγαλόπολης, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας και άλλοι κοινωνικοί φορείς.

Καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και τους βουλευτές της Αρκαδίας και των όμορων νομών να μην ψηφίσουν, διαφορετικά υποστηρίζουν ότι θα οργανώσουν τοπικό δημοψήφισμα.

Οι φορείς της Μεγαλόπολης σημειώνουν ότι: «Καταγγέλλουμε τις μεθοδευμένες ενέργειες της κυβέρνησης για την πώληση – παραχώρηση των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ Α.Ε., που σχεδιάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής».

Προσθέτουν δε: «Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην ίδρυση νέας εταιρίας η περιουσία της οποίας θα δημιουργηθεί από τη ΔΕΗ Α.Ε., με εισφορά ποσοστού του παραγωγικού δυναμικού και της πελατειακής της βάσεως, καθ΄ όσον αυτό σημαίνει ανατροπή της, έως σήμερα, υφισταμένης κατάστασης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, που συνεπάγεται αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού και στις σχέσεις συνύπαρξης της ΔΕΗ Α. Ε. με την τοπική κοινωνία».

Κάνουν λόγο για «βίαιη υφαρπαγή» της περιουσίας της ΔΕΗ Α.Ε. και κατ΄ επέκταση του Ελληνικού Δημοσίου και καλούν την κυβέρνηση,να αποσύρει το νομοσχέδιο ως μη έχοντας την ηθική και δημοκρατική νομιμότητα να ιδιωτικοποιήσει τον Όμιλο ΔΕΗ Α.Ε. «Να διοργανώσει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ στον Ελληνικό λαό που είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης της ΔΕΗ» κι επιπλέον, «καλούμε του Βουλευτές του Ν. Αρκαδίας και των όμορων Νομών να μην συμβάλουν με την ψήφο τους στην πώληση και τη διάλυση της ΔΕΗ», τονίζουν στο ψήφισμά τους.

Τέλος, καλούν τους κατοίκους του λεκανοπεδίου, όλους τους φορείς και τους συλλόγους, σε εγρήγορση, συμπόρευση και αγώνα, ενώ δηλώνουν αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους στη ΔΕΗ Α.Ε

Συνεχίζεται η επέλαση της αφρικανικής σκόνης – Πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη

skoni

Συνεχίζεται η επέλαση της αφρικανικής σκόνης – Πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά πυκνότερες και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα περιμένουμε στην Αττική